Rada Đuričin (88) je smeštena u bolnicu "Sveti Sava", a kako mediji prenose, glumica je pretrpela moždani udar i prebačena je na odeljenje intenzivne nege.

Kolege strepe za "najlepši osmeh srpskog glumišta", kako večno nasmejanu Radu svi zovu. Ona je pravi izvor pozitivne energije i vedrine, a prkosi godinama i dugo je bila aktivna i kao penzioner.

Radila je, putovala, družila se, a uvek je govorila da je za njenu aktivnost i radoznalost "kriva" genetika. Svi se nadaju da će ona i ovog puta biti na njenoj strani. Glumica Vjera Mujović, kojom se Rada često družila, kaže za Informer da trenutno ne može da je obilazi - zbog korone, kaže kako je svim srcem uz nju.

Radino stanje je teško, ali stabilno. Pod stalnim je nadzorom lekara i prima odgovarajuću terapiju.

Rada Đuričin završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem. Dobitnica je nagrade za životno delo Zlatni ćuran. Tokom dugogodišnje karijere glumila je u brojnim filmovima i serijama, među kojima su i "Selo gori, a baba se češlja", "Tajne vinove loze", "Miris kiše na Balkanu", "Vojna akademija" i mnoge druge.

rada djuricin 2.jpg
ATA / Antonio Ahel 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna