Rita Vilson je glumica i pevačica, ali svima najpoznatija kao žena Toma Henksa, omiljenog glumca ovenčanog nagradom Oskar.

Njena plodna karijera presečena je pre sedam godina kad joj je otkriven karcinom dojke. Ritina ispovest nosi i važnu poruku za sve žene, jer su lekari lutali od jedne do druge dijagnoze pre nego što su otkrili pravo stanje.

Prvo su joj otkrili benigne promene na dojci - formacije abnormalnih ćelija u mlečnim putevima u mlečnim odvodnim kanalima. Na kraju tih kanala su lobusi, mesta gde se inače mleko stvara i skladišti. Nađene ćelije nisu prodirale u ove lobuse, ali je utvrđen rizik od javljanja karcinoma pa je Rita podvrgnuta redovnim kontrolama.

tom henks žena rita vilson
Profimedia 

Na jednoj od njih, 2015. godine, urađena je i biopsija tih ćelija i, prema rezultatima, bile su benigne prirode.

"Laknulo mi je kad je nalaz pokazao da nema karcinoma", ispričala je Rita tada za magazin Pipl. Međutim, ubrzo nakon toga, ona je saznala da ipak pati od invazivne vrste karcinoma dojke i da je neophodno ukloniti obe.

"Obostrana mastektomija mi je spasla život", kaže Rita koja se podrvgla i rekonstrukciji dojki implantima. "Presudno je bilo to što sam osetila na nešto nije u redu i otišla na drugi pregled. Lako je reći - ma to je samo moja paranoja. Čovek treba da veruje svom osećaju", tvrdi glumica.

U njenom slučaju, nije samo zatražila da joj se pregledaju nalazi, već da se obavi cela procedura uzimanja uzorka od samog početka.

"Ništa nećete izgubiti ako se pokaže da je prva dijagnoza bila ispravna", objašnjava žena Toma Henksa. "Ali u mom slučaju, pokazalo se da je tek druga dijagnoza bila ispravna i da mi je spasla život."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna