Lidija Vukićević kaže da je pravila o nezi tela naučila od svoje majke, još u ranom detinjstvu, i da ih se pridržava čitavog života.

"To potiče iz kuće. Imala sam majku, profesorku književnosti, koja je veoma vodila računa o sebi, najpre o nezi i higijeni lica i tela. Prenela je to na mene i moju sestru. Ne sećam se da sam ikada, još od srednje škole, legla a da nisam skinula šminku. Mama mi nije dozvoljavala da se šminkam do studija, ali krema za lice bila mi je obavezna jer sam se ugledala na nju. I kad sam postala majka, mama mi je uvek govorila da se ujutru malo našminkam, makar rumenilo. Na moje pitanje čemu to kad ne izlazim, rekla mi je: "Možda će poštar da zazvoni! Žena uvek treba da bude doterana". Pred majku nisam smela da izađem bilo kako. Više sam se plašila šta će ona da mi kaže nego dečko! I danas ne izlazim iz kuće dok ne stavim ruž i rumenilo", ispričala je glumica za magazin "Lena".

Lidija vodi računa o ishrani, ali priznaje da joj bavljenje fizičkom aktivnošću nije jača strana.

Lidija Vukićević neće da živi sa sinovima, snajama i unucima
ATA Images/Antonio Ahel 

"Ne mogu da je podnesem, te grčeve na licu. Hedonista sam i odbacujem sve u čemu ne uživam. Sreća je što imam dobru genetiku na tatu koji je uvek bio vitak. I pazim šta jedem, nisam svaštojed. Ali, nisam ni izbirljiva pa da mi trebaju lososi i slično. Radije ću da pojedem parče sira i hleb nego da ne znam šta jedem. Hleb sa zrnevljem pravim sama i više puta dnevno jedem po malo. Meso sam izbacila, ne zato što sam gadljiva, već što previše volim životinje. Više volim životinje od ljudi", objasnila je ona.

Lidija je ponosna mama dva sina, Andreja i Davida, i s nestrpljenjem čeka dan kada će dobiti ulogu svekrve i bake. Međutim, glumica smatra da žena i kada dobije unučiće ne treba da zapostavi sebe.

"Glavne drugarice su mi one iz osnovne, srednje škole i sa studija. Znamo se sto godina pa sam sa njima direktna i iskrena. Kad je drugarica iz osnovne dobila unuče stalno je govorila: "Ja sam baba". Onda sam u jednom društvu rekla da babe idu na jednu stranu, a mi ostale na drugu. Ona će meni: "Kako mi to kažeš da sam baba?!" Znači, njoj je krivo kad joj to neko kaže, a sama stalno priča. Ne stoji iza svojih reči. Rekla sam joj: "Ako si baba svojim unucima, nisi celom svetu". Najviše zameram svojim drugaricama odustajanje od sebe. To zameram svim ženama. Neka žena ima i pet unučića, treba da izađe, da se obuče, ima svoj život. Odustajanje od sebe kao žene znači samo sedenje ispred vrtića i čekanje kad će unuče da se pojavi. To je mnogo lepo. Sigurno ću i ja tako da se ponašam, ali neću da zapostavim sebe, što nisam učinila ni kada su moja deca u pitanju. Deset godina nisam izlazila, ali sam svako jutro bila doterana. Odustajanje od sebe znači odustajanje od života", iskrena je bila Lidija Vukićević.

lidija vukicevic
Instagram / vukiceviclidija 

Želela bi, kaže, da svojim sinovima, snajama i unučićima uvek bude na usluzi, ali da pored toga nastavi da živi svoj život onako kako je navikla.

"Živite tuđ život - svog unučeta, svog sina i snaje. Neću da budem od onih napornih majki da sutra moja snaja kaže: "Jao, dobro je što nam je tvoja mama u pet ujutru donela žu-žu!" Neću da im nosim žu-žu, ali ću dati sve od sebe da im pomognem, bez nametanja. Ne želim ni da živim sa svojim sinovima, jer svi treba da zadržimo integritet. Hoću da sam komotna u svojoj kući. Mogu da čuvam decu, ali neću da budem bebisiterka. Ma koliko godina da imam zašto da ne izađem sa prijateljicom, otputujem? Moj život se neće ugasiti. Može samo da se oplemeni. Ako je meni dobro u mojoj koži, biće dobro i mojoj deci i njihovim porodicama", zaključila je glumica za pomenuti magazin.

Još fotografija Lidije Vukićević pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / vukiceviclidija Kako glumica održava vitku figuru

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna