Aleksandar Srećković Kubura nakon što je okončao brak dug dve decenije s Marijom Savić, rešio je potpuno da promeni život. Glumac koji je već godinama stacioniran na Vračaru poželeo je da život nastavi na nekom mirnijem mestu.

"Došao sam ’91. godine u Beograd i od tada sam na Vračaru. To mi je bilo omiljeno mesto, ali poslednjih deset godina to nije više tako. To mesto postaje mentalno surovo za život. Tražim polako nešto u široj okolini Beograda, nešto što će mi biti utočište, da mogu da nađem svoj mir. Sad su nakon korone cene skočile, ali ćemo nešto naći. Kuća ili stan, bitan mi je mir", rekao je nedavno za "Blic" Kubura koji je poseduje imanje u selu Ratina nadomak Kraljeva gde već godinama sa kumom proizvodi rakije i vina. Kako je ispričao izvor blizak glumcu, on namerava da za nekoliko godina proširi biznis i svoje proizvode ponudi na tržištu.

"Kubura koristi svaki slobodan trenutak kako bi otišao na selo i uživao u prirodi daleko od gradske buke. Pre nekoliko godina, započeo je malu proizvodnju alkoholnih pića, ali već duži vremenski period planira da pokrene malo ozbiljniji biznis", kaže na početku razgovora za Alo! izvor, i dodaje da je glumac skoro u potpunosti razradio plan za svoj novi posao.

"Želja mu je da se ozbiljno bavi proizvodnjom vina i da otvori malu vinariju. Napravio je sve proračune i biznis-plan, a već nekoliko godina sa svojim kumom pravi nekoliko vrsta rakija i vina. Njihovi najbolji proizvodi su rakije od kajsije i dunje, a prave i veoma dobra crvena vina. Iako proces proizvodnje alkoholnih pića nije nimalo lak, Kubura uživa u njemu i svaki put kada ugrabi slobodno vreme odlazi na selo", rekao je izvor za gorenavedeni list, dok je ova saznanja potvrdio i glumac. 

"Uskoro bi trebalo da počnemo da pripremamo kajsije, jabuke, dunje i šljive za rakiju, ali i proizvodnju vina. Za jedno dve-tri godine planiram da sa kumom otvorim malu butik destileriju, a onda i vinariju, a u planu je i da napravimo etno-selo u Ratini, gde je ušće Zapadne Morave u Ibar. Imam 49 godina i osećam potrebu za mirnijim životom, životom koji nije lišen teškog rada već stresa. Fizički rad me jako opušta, pogotovo kada posle napora dobijem konkretan proizvod", rekao je Kubura.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna