Srna Đenadić (26) televizijskoj publici predstavila se ulogom Jelisavete, ćerke vlasnika pansiona u popularnoj seriji "Kolo sreće", koja se već mesecima emituje na TV "Prva".

Lik Jelisavete je prva Srnina velika rola, koja joj je otvorila mnoga vrata, te je mlada glumica dobila glavnu ulogu i u novoj seriji koja se od ove nedelje emituje na istoj televiziji - "Mala supruga".

Do uloge Jelisavete Srnu je, baš kako ime serije kaže, dovelo kolo sreće. Za tu rolu bila je prvobitno angažovana druga glumica, dok je Srna planirala da tokom leta radi u kafiću u Crnoj Gori.

Međutim, njena koleginica se na samom početku snimanja povredila, pa je Srna "uskočila" u lik Jelisavete.

Srna Đenadić
Youtube / Printscreen / PRVA 

"Koleginica koja je igrala Jelisavetu posle dva dana se povredila i nije mogla da nastavi snimanje. Tako sam preko noći "uskočila" u taj lik, mada sam već imala dogovoren posao za rad u kafiću na Adi Bojani", rekla je nedavno za "TV novosti" mlada glumica.

Zbog angažmana u "Kolu sreće" morala je da odbije ulogu u mjuziklu "Flešdens" u Pozorištu na Terazijama, ali se nije pokajala jer joj je ova serija pomogla da hrabro zakorači u svet glume i naslovnih uloga. Počela je da dobija ponude za mnoštvo projekata, a među njima je i "Mala supruga", gde igra Đurđicu.

"Drago mi je da dobijam njihovo poverenje, da posle Jelisavete mogu da odigram nešto potpuno drugačije. Jer, svaki glumac teži što raznovrsnijim ulogama. Mada obožavam komediju, radujem se i dramskim, tragičnim rolama. Setila sam se kako sam prošle godine govorila: "Daj Bože da snimam 24 sata dnevno! Šta bih dala da snimam 24 sata!" I eto, desilo se ono što sam tražila. Svejedno mi je da li ću ove godine ići na more, samo želim da radim ove divne projekte sa divnim ljudima", ispričala je Srna za pomenuti medij.

Jelisaveta nije bila prva uloga u kojoj se Srna neplanirano našla. Slična situacija desila se i sa ulogom sekretarice Anamarije, u "Tragu divljači", debitantskom filmu reditelja Nenada Pavlovića koji je zasnovan na junacima i prozi njegovog slavnog oca, Živojina Pavlovića.

"I opet sam neočekivano uskočila u ulogu. Radila sam u kafiću, kada me je drugarica pozvala da dođem u Knjaževac na snimanje, jer im se glumica razbolela. Imala sam veliku tremu, ali svi su bili divni prema meni. Uloga je mala, ali je predivno što sam upoznala fantastičnu ekipu glumaca. Delim kadar sa Mikijem Manojlovićem, Jovom Maksićem, Petrom Zekavicom... Kada sam završila snimanje, Miki mi je rekao: 'Želim ti da snimiš bar ovoliko filmova koliko sam ja snimio'", ponosno je istakla nedavno mlada glumica.

Srna Đenadić glumu je završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Dragana Petrovića Peleta, a još njenih fotografija pronaći ćete u galeriji ispod.

Instagram/_despoena_ Srna Đenadić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna