Ksenija Bujišić zauvek će pamtiti 52 dana koja je ove godine provela u bolnici, vodeći borbu za svoj i život svog deteta.

Voditeljka je najpre hospitalizovana zbog komplikacija u trudnoći, potom se porodila pre predviđenog termina, a nakon porođaja ustanovljena joj je dijagnoza "acreta previa centralis" - deo posteljice je nakon trudnoće ostao zalepljen u telu, zbog čega je morala ponovo na operaciju.

"I kad su najbolje okolnosti, žena u devetom mesecu provede po dva-tri dana u bolnici. Ja sam u najtežim okolnostima odlučila da budem pobednik i umesto pehara, trofeja, zagrlila svoje dete i osetila ukus najveće životne pobede. Stanje je bilo kritično. To me je malo poljuljalo, ali pomisao na decu me je držala do zadnjeg atoma snage. Još umorna i neoporavljena od carskog reza, kretala sam opet u operacionu salu. Moja dijagnoza je bila akreta placenta previa centralis, jedno od možda najtežih stanja u trudnoći", prisetila se sada Ksenija za magazin "Lena".

Jedina misao koja joj se tih dana vrzmala po glavi bila je da i ona i Danilo zdravi izađu iz bolnice. Ovo iskustvo ju je, kako kaže, naučilo da još više ceni sitnice koje čine život.

"Pošto su o meni zbog rizične trudnoće i oporavka lekari posebno vodili računa, nisam se poput drugih trudnica opterećivala imam li strije, čime da se mažem... Imali smo jedan jedini cilj: da mi glava ostane na ramenima. Za ta dva i po, tri meseca, kroz bitke koje sam vodila, shvatila sam da trošimo život na nebitne stvari, pogrešne ljude, a treba da smo zahvalni za najobičnije stvari. Sreća je pranje zuba u svom kupatilu, pranje ruku u svom lavabou... Naučila sam na teži način, ali znam ko su mi pravi prijatelji, na koga se oslanjam i ko se brine o meni kada je ozbiljno teška situacija. Jesam se napatila, osetila bolove za koje nisam znala ni da čovek može da ih istrpi, a kamoli prebrodi, ali sam to prošla sa 27 godina. Nakon toga otvorila sam ne novi list u životu, već novu knjigu", iskrena je voditeljka televizije "Prva".

Najveću pomoć pružala joj je porodica, koja je čuvala njenu stariju ćerku Loru (3) sve vreme dok su Ksenija i Danilo bili u bolnici.

"Od momenta otkad sam postala majka i Lora postala član porodice, jedan jedini šalter za pomoć su moji roditelji. Super smo tim i tokom mog boravka u bolnici Lora je bila poverena njima. Bila sam sigurna i bezbrižna, iako su mi nedostajali, kao i ja njima. Mama, tata i brat su se trudili da taj nedostatak pokriju. Mirna, mogla sam da se fokusiram na borbu za drugo dete. Pristajala sam na sve samo da njemu bude dobro. Kada sam otišla na drugu operaciju da se borim za samu sebe, i Dača je bio kod mojih roditelja, a ja nisam znala hoćemo li se opet videti", rekla je Ksenija za pomenuti magazin.

Sada, kada je najteži period konačno iza njih, sa osmehom uživaju u svakodnevnim životnim radostima, a uskoro odlaze i na zasluženi odmor.

"Vrlo brzo pakujemo kofere deca i ja. Zajedno sa bakom idemo u letnju avanturu. Planiram da čitavo leto budem van Beograda, da se zaista lepo oporavim, odmorim i okrepim od svega, jer 52 dana u bolničkom krevetu šok-sobe su ozbiljan bolnički staž. To mi je preko potrebno. Jedva čekam. Idemo na more i planiram da uživamo. Odlazim srećna jer Danilo je moja pobeda, moja pravda, moja dobrota i ocena nekih životnih ispita koje sam očito položila čim sam njega dobila", zaključila je voditeljka.

Još fotografija Ksenije Bujišić pronaći ćete u galeriji ispod.

Instagram/Ksenija Bujisic Ksenija Bujišić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna