Mnogim devojkama je poznata situacija kad iščekuju poziv momka, a onda - kad se on javi - prvo pitanje koje mu postave glasi: "Što se nisi javio do sada?" To je velika greška, tvrdi Snežana Dakić, voditeljka koja se posvetila koučingu i daje savete za bolju komunikaciju i odnose s ljudima, pa i ljubav.

"Niko ne voli da mu nabacujete krivicu", objasnila je Snežana u emisiji Jutro na TV Prva. "Zamislite sebe u sličnoj situaciji, šta bi bilo kad bi tako reagovala vaša drugarica ili majka na vaš poziv. Takva reakcija odbija svakog, niko ne voli prebacivanja."

Prema njenim rečima, bolje je da devojka kasnije nađe pogodan trenutak i onda prvo objektivno opiše ponašanje partnera koje joj smeta. "Primetila sam da mi se nisi javio nekoliko dana", može biti takav opis prema Snežaninim rečima. Devojka treba da navede kakva osećanja u njoj to budi.

"Na primer, može da kaže da zbog nejavljanja partnera ima osećaj da mu nije stalo do nje." Zatim treba izraziti svoje želje. "Volela bih kad bi mi se češće javljao", reči su koje pokazuju da se žena fokusira više na rešenje nego na sam problem.

"Takav pristup je bolji i u drugim odnosima - na primer, s partnerom s kojim živimo. Ako niste zadovoljni njegovim navikama u kući, nemojte odmah krenuti `đonom` i rečima `tebi nije stalo do mene ništa nećeš da pomogneš`. Bolje je da postupite po ovom obrascu - opis ponašanja partnera, vaša reakcija na njega i zatim rešenje koje predlažete."

Snežana tvrdi da nas takva komunikacija vodi u bolje razumevanje, kako u ljubavi i kod kuće, tako i na radnom mestu, s kolegama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna