Šejha Moza bint Naser, koja će u avgustu napuniti 63 godine, je jedna od tri žene katarskog emira, a već godinama je posvećena humanitarnom radu, kao i radu u oblasi socijalne politike i obrazovanja.

Poseduje čak sedam počasnih doktorata, u Gazi je pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen doprinos "Katar fondaciji", kojom upravlja njen suprug, vrlo je značajan.

Za Hamada bina Khalifa Ala Thanija udala se 1977. godine kada je imala samo 18 godina, a dobili su sedmoro dece - pet sinova i dve ćerke. Za nju kažu da je najveća Hamadova ljubav, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dete katarskog vladara, proglašen je za prestolonaslednika i nosi titulu sadašnjeg emira. 

U vreme kada se udala, Šejha je bila student Univerziteta u Kataru, a devet godina kasnije dobila je zvanje diplomiranog sociologa. Aktivna je u mnogim organizacijama, a supruga je često pratila na poslovnim putovanjima.

Šejha Moza poznata je i po svom besprekornom stilu - čuveni modni list "Vog" ju je uvrstio u pet najbolje odevenih žena sveta, a "Veniti fer" progasio ju je najlepše obućenom damom plave krvi.

U javnosti uvek nosi komade poznatih brendova visoke mode, a prema pisanju stranih medija, odeća koja je specijalno dizajnirana za nju dostiže cenu i do 100.000 dolara.

Još fotografije lepe Šejhe Moze pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Šejha Moza bint Naser

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna