Na nastavak "Top Gana" čekali smo punih 36 godina. Neverovatno je tri i po decenije kasnije gledati iste glumce u novim avanturama, a možda je najveće iznenađenje Val Kilmer. Tom Ajsmen Kazanski lik koji Val Kilmer tumači pojavio se u filmu "Top Gun: Maverick", i to uz malu pomoć nauke.

Glumac se svojevremeno borio sa rakom grla, tako da je morala da se koristi veštačka inteligencija kako bi stvorio (Kilmerov) glas koji bi bio korišćen u ostvarenju.

Val Kilmer je zahvaljujući filmu "Top Gan" postao globalna superzvezda, iako je mrzeo taj film jer se na snimanju posvađao s Tomom Kruzom. Pričalo se da je glumac izrazito tešak za saradnju, a reditelj Džoel Šumaher opisao ga je kao "psihološki najporemećenije ljudsko biće s kojim je ikada radio". Zdravstveni problemi zauvek su mu promenili život, pa nekadašnji zavodnik živi veoma usamljeničkim životom.

"Nema ništa dobroga u razvodu’, rekao je Kilmer kada je njegov brak okončan.

Smrt mlađeg brata zauvek mu je obeležila život. On je želeo da postane reditelj, ali ga je epilepsija sprečila u toj nameri.

"Sebi sam došao tek dve ili tri godine nakon što mi je umro brat", priznao je kasnije Kilmer, a sreću nije pronašao ni u Džulijardu. Nisu mu prijali formalizam i pravila, ali uprkos svemu počeo je da dobija uloge. 

Od samog početka sebe je smatrao karakternim glumcem, pa je logično što ga je Oliver Stoun smatrao idealnim da oživi lik Džima Morisona.

 Život mu se potpuno okrenuo 2014. godine. Tokom predstave počeo je teško da guta, a potom i povrćao krv. Njegovu zdravstvenu situaciju otežalo je i to što zbog verskih načela nije želeo da se leči. Uprkos dijagnozi raka grla, njegov duhovni savetnik rekao mu je da samo treba da bude uporanu molitvi, kako bi oterao strah. Našao se u raskoraku između vere u Boga i očajničkih molbi sina Džeka i ćerke Mercedes da se okrene tradicionalnim lekovima. Njihove molbe urodile se plodom i započeo je lečenje. 

Tokom uspešnih godina u karijeri ljubio je poznate lepotice a sada je sam.

"Nisam imao devojku 20 godina. Istina je da sam jako usamljen svakog dana", kaže Kilmer koji od razvoda nije bio u emotivoj vezi.

"Svako mora da radi  na ličnom spasenju. Za nekoga moje vere smrt nije smrt, ona je samo prelaz. Koncept vremena je ljudski, zato ako opišete božanski koncept vremena, vremena nema", rekao je glumac.

Kako je glumac izgledao nekada pogledajte u galeriji ispod:

Profimedia Val Kilmer nekada

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna