Majinom unuku Luki autizam je dijagnostikovan pre devet godina, a pevačica je čitav svoj život od tog trenutka podredila njemu.

Jednom prilikom, pre godinu i po dana, o tome je i govorila javno.

"Ovog puta ste me podsetili da vas podsetim da bi ovo zaista trebalo da bude jedan lep oproštaj, tako da bih molila da ne nastupam, jeste, znam da to volite, ali ja sam malo umorna od svega. Luka je autističan, još ne govori i ja sam mu se potpuno posvetila. Ne kažem da sam zanemarila sebe, ali ja nisam u prvom planu u ovakvoj situaciji. On je postao potpuno drugo dete", rekla je pevačica tada u jednoj emisiji, a prenosi "Story".

Maja je objasnila i šta ju je navelo da posumnja da Luka ima ovu dijagnozu.

"Ja sam prva to primetila, ne moja ćerka, jer sam već dvoje dece odgajila, imam više iskustva. Prosto, nije imao fokus na mene, a imao ga je sa šest meseci. Nije imao nikakav fokus, nikakvu interakciju. Možete da vičete pored njega, on je u svom svetu i, onako, tužan. To je veoma bolno za roditelje. Prve dve godine govorio je one prve reči koje dete izgovara: mama, tata, baba. A sad više ne govori. On već pet godina ćuti. Doduše, peva i izgovara neke slogove, ali to je sve", opisala je pevačica stanje svog unuka.

Maja Odžaklijevska o unuku koji ima autizam
ATA Images/Antonio Ahel 

Ona se osvrnula i na to kako su prebrodili period pandemije korona virusa.

"Živimo u omanjoj zgradi, tako da smo u dvorištancetu Luka i ja sami. On svaki treći ili četvrti dan dobije autistični napad jer mu ne dam da izađe iz dvorišta, ili je u kući, ne može da se kreće puno. Tada nemam nikakvu pomoć, popričala sam sa kol centrom socijalnog rada da eventualno pošalju neku mlađu osobu koja će da ga prošeta. Međutim, oni su rekli šta ako ta mlađa osoba bude zaražena pa prenese virus. Rekla sam da su potpuno u pravu, preguraćemo on i ja ovo", ispričala je tom prilikom pevačica.

Maji je pao kamen sa srca i kada joj je početkom ove godine stigla vest da joj je odobrena nacionalna penzija koja joj mnogo olakšava finansijsku situaciju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna