Velikan srpskog glumišta, legenda stare Jugoslavije Velimir Bata Živojinović imao je blistavu karijeru, a bio je posvećen svojoj deci i supruzi Luli sa kojom je proveo decenije u skladnom i idiličnom braku.

Bata nas je napustio pre šest godina, a Lula u decembru 2019. godine. O njihovoj ljubavi govorio je i sin Miljko koji je u Beograd došao kako bi prisustvovao jubileju - navršilo se pola veka od  premijernog prikazivanja Batinog čuvenog filma "Valter brani Sarajevo".

"Bio je divan, topao čovek koji je svakog dana uveseljavao sve nas zajedno. Doduše, tu je bila mrtva trka između njega i majke jer su oboje bili fantastični optimisti, pozitivni ljudi. S druge strane, ipak je imao jednu težinu, ozbiljnost, crvene granice koje se nisu smele preći. Bio je pater familias naše porodice, prisutan čak i onda kad nije bio prisutan. Nije to bio kult oca, ali jeste bilo maksimalno poštovanje. Često je više govorio ćutanjem nego rečima", prisetio se u Miljko oca u razgovoru za "Story", i istakao da je ljubav njegovih roditelja bila sudbinska.

"Majka je nedavno otišla, to je i dalje sveža rana. Negovali smo bliskost i dok sam bio u Parizu, gde me je često posećivala. Ona je bila potpuno drugi čovek, druga priroda u odnosu na oca. Da nije bilo tako ne bi oni ni bili zajedno, ovako su se međusobno dopunjavali. Oni su izgradili jedno drugo, ne zaboravite da je moja majka imala sedamnaest godina kad su se upoznali i više od šezdeset godina proveli su zajedno. Mislim da je njihova ljubav bila sudbinski određena. Moja majka je stvarno bila lepotica, bila je prvak rokenrola u Beogradu, imala je jak temperament, igrala je košarku u Zvezdi. Bata se brzo zaljubio u nju, odmah su se i venčali, dobili mene i Jelenu, pa proveli zanimljiv i uzbudljiv život", rekao je sin Bate Živojinovića.

Legendarni glumac jednom je opisao veliku ljubav sa Lulom.

"To što jesam - dugujem njoj! Da ona nije bila pored mene, ne bih bio to što jesam. Ona me je održala. Sve što je lepo u životu došlo je sa njene strane. Ona je imala viziju kako to lepo treba da bude - da me poštedi, da mi da energiju, da me hrani. I nikad se nisam zaljubio u drugu ženu",  misli su koje su zabeležene u knjizi "Bata - još ovaj put".

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna