Marinko Rokvić je posle teške borbe s rakom pankreasa preminuo 6. novembra, a iza sebe je ostavio tri sina i suprugu Slavicu. Po njegovoj želji, poslednje dane proveo je u porodičnom domu uz svoje najbliže. Naslednici Nikola i Marko su mu tu želju ispunuli, a najveću negu mu je pružila upravo ljubav njegovog života, inače medicinska sestra po obrazovanju.

Sa Slavicom je proveo 37 godina i, kako pišu mediji, na njenim rukama je i izdahnuo. Koliko je njihova ljubav bila jaka svedoči i činjenica da su tri meseca pred pevačevu smrt obnovili bračne zavete.

"Bolest je šansa da čovek duhovno ojača i da se pripremi za ono gde svi jednog dana treba da odemo. Moj otac se životno ispovedio, tri meseca pred odlazak on i majka venčali su se u crkvi, izmirio se sa svim ljudima… Medicina nema odgovor na kancer pankreasa, ali on se duhovno preporodio. Bio sam zapanjen njegovom hrabrošću. Ako smo hrišćani, onda verujemo u večni život, pa zato ja verujem da se on odlaskom rodio", rekao je za "Hello" Marinkov sin Nikola.

Slavicu je Marinko upoznao 1984. godine, a ubrzo nakon toga ju je doveo u Beograd. Sledeće godine su se venčali i dobili sina Nikolu, a dve godine kasnije Marka. Obojica su se pokazala vrlo talentovana za muziku.

ATA / Antonio Ahel Marinko Rokvić preminuo

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna