Marinko Rokvić preminuo je posle teške bolesti, a uz njega je do poslednjeg trenutka bila porodica - supruga Slavica i sinovi. Najveću životnu bitku vodio je u svom domu, pa osim najbližih, niko nije znao da je pevač teško bolestan. Poslednji koncert održao je u junu ove godine, a uz njega su na bini bili sinovi Nikola i Marko. Koliko je pevač imao jaku volju za životom, podsetio je njegov naslednik Nikola.

"26.jun 2021. Ko bi rekao da ćeš poslednji koncert imati sa svoja dva sina! Znam koliko si se radovao nastupu u prelepom Somboru! Dan ranije majka je nosila tvoje rezultate kod doktora, a doktor je pitao da li ovaj čovek može da hoda? A ti si ljubavi moja održao koncert pred 10 000 ljudi kao u najbolje dane… Kakva snaga i koja volja za životom! Hvala ti na svemu što si nam prižio i ostavio u amanet! Sijaj u večnosti!",  napisao je Nikola.

Marinko je bio veoma vezan za sinove,a neposredno pred smrt zamolio ih je da čuvaju porodicu.

"Zamolio ih je obojicu da ostanu skromni, složni i da se uvek nađu jedan drugom. Posebno ih je zamolio da brinu o majci i da svojoj deci pričaju kako ih je deda voleo više od ičega na svetu", piše Skandal. "Naglasio im je da i sa polubratom ostanu uvek u dobrim odnosima jer krv nije voda, a na kraju svima ostaje samo porodica. Obojici se i zahvalio što su bili divni sinovi na koje je ponosan i što ga nikad nisu brukali ili izneverili.

"Rekao im je i da čuvaju svoje supruge i decu i da ih nauče da je porodica najvažnija. Zamolio ih je i da mu oproste ako ih je nekad uvredio ili možda bio previše strog pravdajući se da je to bilo iz najbolje namere. Nikola i Marko su jedva izdržali, nisu hteli pred njim ni suzu da puste jer je i on bio nasmejan dok je trpeo najgore bolove, ali čim su izašli iz sobe gde je pevač ležao, jecali su obojica", rekao je izvor ovog lista.

ATA / Antonio Ahel Marinko Rokvić preminuo

Izvor: Lepa&Srećna