Čuvena holivudska glumica Rita Moreno bila je osam godina u burnoj emotivnoj vezi s holivudskim zavodnikom Marlonom Brandom. Njihova ljubav bila je prepuna strasti i za Ritu umalo fatalna. Glumica nije skrivala da je Marlon bio njena životna ljubav, iako je od 1965. godine bila u braku s Leonardom Gordonom, sve do njegove smrti 2010.

"Bio je moja velika ljubav. Bio je požuda mog života. Ljubav mog života.Tog dana kada sam ga upoznala, moja telesna temperatura je naglo porasla, kao da me je neko ubacio u vrelu kupku, a ja sam pocrvenela po celom telu. To je bila vrsta simpatije koja inspiriše na pisanje poezije. Reći ću da je bio veliki ljubavnik, senzualan, velikodišan, inventivan, teško je razumeti ono što je uradio ne samo mom telu, već mojoj duši. Svaki aspekt veze sa Marlonom bio je uzbudljiv, jer je on bio angažovaniji nego bilo ko drugi koga sam ikada poznavala. Imao je reputaciju čvrstog i hladnog, ali u stvarnosti on je bio veoma nežan čovek koji je umeo da voli", napisala je ona u svojim memoarima iz 2013. godine. Ipak, Riti je srce bilo slomljeno jer je Marlon uvek težio drugim ženama, a u jednom trenutku ona je pokušala sebi da oduzme život.

"Bio je loš momak. Bio je loš momak kada su žene bile u pitanju. Ja sam tada bila puno drugačija osoba. Imala sam sve osobine otirača. Kad god bi lagao, pogledala bih ga i rekla: 'Marlone, pogledaj me.' I on bi počeo da se cereka. Mogla sam ga čitam kao knjigu, i zato me voleo i maltretirao na toliko načina", ispričala je glumica i prisetila se najtežeg trenutka u svom životu.

"Pokušala sam da okončam život tabletama u njegovoj kući. Nisam razumela da će, ako ubijem ovu patetičnu, tužnu, zgaženu Ritu, otići i ostatak Rite koji dolazi s njom", priznala je glumica koja se nakon rastanka od Marlona udala i dobila ćerku. Ipak, ponovo su se sreli na snimanju filma "Noć sljedećeg dana".

"Hteo je da opet budemo zajedno. Bila sam udata,  imala sam prekrasno dete. Nisam to želela. Ali on jeste. Izgubio je veliki deo sebe,  koji sam volela. Bilo je veoma komplikovano", zaključila je glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor:Lepa&Srećna