Pevačica Merima Njegomir preminula je 20. novembra prošle godine, a njena porodica ne miri se s ovim nenadoknadivim gubitkom. Nina Pavić još ne može da dođe sebi zbog odlaska sestre, koja joj je tokom života bila najbolji prijatelj i najveća podrška. Praznici su joj posebno teško pali jer su prvi koje je provela bez svoje Merime. Nina je sada otkrila kakva je planove imala njena sestra a koje je bolest zaustavila.

Nina se prisetila kako su pre četiri godine otišli Dobrica Vasić, muzičar, zatim pre tri meseca Snežana Knežević, ćerka poznatog kompozitora i aranžera, ali i njena Merima... Njih troje su, naime, imali istu želju, prema njenim rečima, koju su delimično i sproveli u delo.

"Njih troje entuzijasta, Merima moja kao muzički urednik i njih dvoje kao saradnici, pokušali su da vrate u Radio Beograd pevačku grupu i omladinski orkestar. Merima je imala veliku želju da sve to ozbiljno zaživi i bez obzira na sve prepreke i raznorazna ‘podmetanja nogu‘, uspevala je donekle. Ni Perica ni Snežana nisu baš bili omiljeni od mnogih, jer su imali Meriminu svesrdnu pomoć i podršku i bili deo njenog tima" ispričala je Nina za "Grand magazin" i otkria detalje.

"Sneža je radila sa pevačima, Perica sa orkestrom, a Merima sve to zajedno. Iz tog perioda su ostali mladi pevači, muzičari, ali ono što su njih troje želeli da se ostvari danas postoji samo u tragovima, na žalost. Nije ih interesovao novac, ni popularnost, nego da Radio Beograd nastavi tradiciju, da ima pevačku grupu i omladinski orkestar koji će da čuva i neguje kvalitetnu muziku i lepu reč. Nadam se da su na nekom lepšem mestu i zajedno. Neka im je večna slava i hvala. Anđeli sa anđelima", poručila je Nina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna