Glumac Vuk Kostić od oca nasledio je ljubav i talentan za glumu. Mihajlo Kostić Pljaka  je bio glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je u više domaćih filmova. Često su ga upoređivali sa Džejmsom Dinom, a osim talenta Vuk je nasledio i njegov šarm i harizmu. Glumac je bez oca ostao kada je imao 21 godinu , ipak, kaže da je stigao da mu prenese mnogo znanja.

"Moj otac je u kratkom roku doživeo niz tragedija koje su ga obeležile i zbog kojih je kasnije nas držao na okupu. Imao je samo sedam godina kad mu je majka preminula pred sam početak rata 1940, od tuberkuloze. Babu su mu streljali Nemci u dvorištu jer je pokušavala da spreči odlazak sina Nestora, mog dede, u logor Mauthauzen, gde je ipak odveden. A rođena sestra poginula mu je nekoliko godina posle rata", rekao je Vuk i istakao da mu je žao što otac nije uspeo da pogleda njegov prvi profesionalni film.

"Sve je to uzrokovalo da nas je čuvao i učio nas šta znači porodica. Bio mi je uzor u svemu, od posla do hobija. Bio je najjači i najbrži, najdublje je ronio... Jeste da sam ga izgubio kad mi je bila 21 godina, ali stigao je da mi prenese sve što je znao. Ipak, nije stigao da pogleda moj prvi profesionalni film ‘Apsolutnih sto‘" , rekao je Vuk za "Kurir" i dodao da se mnogo razlikuje od uloga opasnih, surovih momaka kakve najčešće glumi.

"Gadim se nasilja. Veoma sam osetljiv na ljudsku patnju, kad je nekome muka, ja je osetim. Međutim, dođe mi kao kompliment kad misle da sam ono što sam odglumio jer to znači da sam dobro odradio ulogu", bio je iskren glumac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna