Pesma "Vidovdan" je danas najveći hit Goce Lazarević, a zašto ju je pevačica ipak prihvatila kad su je ponudili je prava priča za film.

Naime, "Vidovdan" prvobitno bio namenjen Vesni Zmijanac, ali je tadašnja velika folk zvezda bila skeptična i brinula da bi ova pesma mogla da joj ugrozi karijeru i slavu koja se širila po celoj bivšoj Jugoslaviji.

"Ni ja nisam htela da je pevam", otkrila je pevačica za Alo. "Ponudili su mi je nakon razvoda, a ja sam smatrala da je neozbiljna za mene. Čak mi se ni melodija nije dopala. Tada mi je kućna pomoćnica rekla: "Goco, mnogo grešite, ta pesma će da bude hit. Samo je uzmite." Nisam joj verovala, ali znam da bih se kajala da sam uradila drugačije. Prošlo je 22 godine od te pesme, a ljudi mi je i dalje pevaju kada me vide", kaže ona.

Goca kaže da za nju uvek dobija i najveći bakšiš. "Da nisam trošila pare na garderobu, danas bih imala vilu na Dedinju za izdavanje", tvrdi pevačica. "Jednom prilikom sam u Vićenci pevala „Vidovdan“ pet puta zaredom i na kraju sam prišla momcima koji su je naručivali da ih zamolim da je ne traže više. Čak i na koncertima mi organizatori uvek traže da „Vidovdan“ pevam na početku i na kraju", priznaje ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna