Svi koji su se ikada našli u situaciji da im je hakovan neki nalog na društvenim mrežama znaju sa koliko se neprijatnih emocija i muka susretne svako kome se to desi. Upravo takva nevolja snašla je i Marijanu Mićić, koja je danas objavila na Tviteru da joj je ukraden Instagram nalog.

Naša glumica i voditeljka ima više od 140 hiljada pratilaca na svom profilu, a takav broj fanova je obično "dobar ulov" za hakere - oni tad mogu ga preimenuju i sa njega nastave da varaju dalje. Ako vam se dogodi da ne možete da pristupite svom nalogu, to znači da su hakeri izmenili podatke. 

Marijana Mićić poruka na Tviteru
Twitter / MarijanaMicic 

Prvo što svako treba da uradi ako se ovako nešto desi je da obavesti sve prijatelje da njihov profil ukraden. Treba to objaviti na Fejsbuk nalogu, na Tviteru, na drugom Instagram nalogu ako ga imate.

U kratkom opisu samo napišite  da vam je profil hakovan i zamolite da prijave taj lažni profil.

Kako se na Instagramu prijavljuje da je neko ukrao profil?

Kad kliknete na tri tačkice u desnom gornjem uglu telefona, dobijate opciju REPORT. Kliknite i dobićete pitanje Zašto želite da prijavite ovaj nalog. Odaberite opciju “Verujem da ovaj nalog krši pravila Instagram zajednice” (“I believe this account violets Instagram’s community guidlines”) a zatim birajte opciju REPORT ACCOUNT. Sad treba da obeležite zašto ga prijavljujete.

Birajte opciju “This profile is pretending to be someone else” (“Ovaj profil se pretvara da je neko drugi”), a zatim odaberite da li je to neko koga poznajete (Someone I know) ili neka slavna ličnost (Celebrity). Kad sve ovo završite, dolazi poslednji korak - unosite u polje koje vam se otvori ime žrtve krađe, tj. ime profila prijatelja koji je hakovan. Na kraju, kliknite submit.

Izvor: Lepa&Srećna

prvo što treba da uradite je da obavestite sve prijatelje da je to lažni profil.
Objavite na vašoj Fejsbuk stranici, na Tviteru, Instagramu i gde god imate nalog.U kratkom opisu samo napišite da se prijavi taj lažni profil.