Snežana Savić uživa da svoje slobodno vreme provodi s ćerkom Anitom, jedanaestogodišnjom unukom Ninom i zetom Ivanom Todorovićem. Kao i svaka majka, brine za zdravlje svojih najbližih, pa se trudi da im pomogne koliko može, a jedan od načina je i priprema zdrave hrane.

"Najviše brinem oko toga šta će da jedu. Evo, sad zavijam sarmu da im spremim i odnesem da imaju za ručak. Nije im još uvek stigla nova kuhinja i nemaju na čemu da kuvaju, mada nezavisno od toga, volim da im spremam i poštedim da ne moraju sami da provode vreme pokraj šporeta ili pak jedu kupovno i nezdravo. Koliko je u mojoj moći, tu sam da im pomognem", kaže glumica koja je svesna koliko je zdrava ishrana važna.

"Ne volim kada vidim da pazare takozvano nužno zlo po prodavnicama. Bez uvrede svih tih ljudi koji to spremaju, ali mladi moraju da se hrane zdravo i da što više jedu domaću hranu. Anita često ume da mi kaže: ‘Bože, mama, nemoj da se opterećuješ, pa kupiću ovde nešto‘, ali mene je strah svih tih opasnosti koje vrebaju iz prikrajka, tih zasićenih masti i slično", rekla je glumica za "Story", koja žali što zbog previše obaveza nema onoliko vremena koliko bi htela da provodi s unukom

"Čak i kada smo zajedno, ona je stalno na tim nekim igricama, što me nervira pa se zbog toga svađamo. Teško ih je odvojiti od tih modernih izazova. Shvatam sve, nisam toliko staromodna, vidim da je to imperativ, ali opet mi je i žao ove dece što sve svoje vreme provode virtuelno. Mi smo se družili po parkovima i raznim sekcijama. Shvatam da svako vreme nosi nove postulate ali treba se naučiti meri. U njoj je spas", rekla je Snežana.

Snežana je Anitu dobila u braku sa bivšim suprugom Dragoslavom Lazićem. Glumica se nakon razvoda nije udavala i svoj emotivni život čuva daleko od očiju javnosti, a Dragoslav je uplovio u brak sa glumicom Draganom Turkalj, s kojom je u 76. godini dobio blizance. Snežana je svojevermeno u razgovoru za "Blic" otkrila kako se slažu.

"U normalnim sam odnosima sa njim i njegovom novom porodicom.Viđam njegove bliznance na rođendanima naše zajedničke unuke, tačnije naše ćerke Anite. U takvim situacijama se zapravo i družimo. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim koliko blizanci imaju tačno godina, ali su malo mlađi od naše unuke", ispričala je glumica.

Izvor: Lepa&Srećna