Poznata voditeljka TV Dnevnika Milica Nedić je ovog proleća vodila tešku bitku sa korona virusom, a sad je odlučila da podeli i detalje ove ozbiljne zdravstvene krize. 

"Prvi simptomi su bili uobičajeni, temperatura, curenje nosa, kašalj", ispričala je Milica u emisiji TV Ordinacija na RTS. "Međutim, iz dana u dan mi je bilo sve lošije, dobila sam obostranu upalu pluća i lekari su rekli da je neophodno bolničko lečenje."

Punih deset dana je voditeljku tresla temeperatura od 40C stepeni. "Bukvalno se onaj veliki gvozdeni krevet ispod mene tresao i udarao u zid koliko sam drhatala u groznici", opisala je voditeljka. "Svi su mi govorili da treba izdržim tih deset dana i da će, posle toga, biti lakše i tako je i bilo. Ipak ostala sam i dalje u bolnici, nisam bila na kiseoniku ali sam primila veliki broj infuzija. Uz koronu, dobila sam i bakterijsku infekciju."

Po izlasku iz bolnice, Milica dugo nije mogla da se vrati uobičajenim aktivnostima, a zatim je, posle dva meseca, dobila simptome postkovida.

"Na testu sam bila negativna, ali sam dobila sinuzitis i bronhitis i ponovo vraćena na antibiotsku terapiju. Jedino što sam sad bila kod kuće, alinisam mogla da ustanem iz kreveta", ispričala je voditeljka. Tek sredinom leta je počeo njen oporavak ali i dalje mora da radi na fizičkoj kondiciji i oseća da se vrlo lako zamara. "Ne mogu da se popnem pešice do trećeg sprata, gde mi se nalazi stan", rekla je Nedićka.

Izvor: Lepa&Srećna