Kejt Midlton i princ Vilijam su najpopularniji predstavnici kraljevske porodice u Velikoj Britaniji ako se izuzmu sama kraljica Elizabeta II i njen pokojni suprug princ Filip.

Vreme u kojem su Megan Markl i princ Hari bili, na neki način, njihovi konkurenti, sada je davno prošlo, premda se o njihovom povratku ponekad ponovo šuška.

Međutim, između Kejt i Vila nisu uvek stvari tekle tako glatko. Pre njihovog venčanja 2011. godine koje je pratila publika na celoj planeti, princ je služio na dužnosti u kasarni Sendherst. Budući da je karijeru u vojsci započeo 2006. godine, imao je veoma mnogo obaveza. Radnim danima je bio neprekidno zauzet, a često je i vikende radije provodio sa kolegama nego da putuje za London.

Princ Vilijam
Profimedia 

Prema rečima dobrih poznavalaca prilika u kraljevskoj porodici, princ Vilijam je trpeo brojne pritiske. Sa jedne strane, Kejt je verovatno želela da njen momak konačno pokaže jasne namere, pa su pretpostavke da je to bio njen razlog za razlaz.

Kejt Midlton
Profimedia 

Kraljica i princ Filip su vršili pritisak da se Vilijam oženi, ali da napravi dobar izbor kako se ne bi ponovila neslavna istorija sa princom Čarlsom i njegovim razvodom od Lejdi Di. Konačno, sam Vilijam je kasnije pričao kao su svi u jedinici vojne letačke hitne pomoći bili pod teškim opterećenjem zbog stalnog susretanja sa smrću.

"To pritiska i vojnike ali i njihove porodice", govorio je kasnije Vilijam. Zbog svih ovih okolnosti, dvoje mladih su se tada rastali ali, pokazalo se, da je to bilo privremeno. Vreme koje su Kejt i on proveli razdvojeni očigledno je bilo povoljno za njih, jer su doneli odluku o stupanju u brak i sada slave desetogodišnji jubilej.

Izvor: Lepa&Srećna