Marko Živić je po drugi put hospitalizovan zbog korona virusa u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" i teškog je opšteg stanja.

Popularni glumac ima obostranu upalu pluća i mora da bude na neizvazivnoj ventilaciji. Njegovom teškom stanju doprinosi i činjenica da je iza njega teška operacija kojoj je podvrgnut 2008. godine. Tada mu je slučajno otkrivena maligna bolest jednjaka i želuca, a posle operacije koja je trajala sedam i po sati, glumac je uspeo da se oporavi.

Njegov način borbe je bio rad, pa je čak sa svežim rezovima i zavojima otišao da igra predstavu premda su ga kolege molile da to ne radi. 

Prema njegovim rečima, čak je i majka pitala lekare "Kako Marka malo da smirimo?". Dr Predrag Peško, direktor Instituta za bolesti digestivnog trakta, koji je Marka i lečio je odgovorio: "Nemojte ga dirati, ta kreativnost i energija moraju da izlaze","otkrio je svojevremeno glumac za "Novosti".

Međutim, u životu je pretrpeo i dva velika stresa - razvod braka, a onda i smrt oca. "Izgubio sam najvećeg i najodanijeg prijatelja. To se ne podnosi, sa time se živi. Zato mu i sada kažem: “Idemo dalje majstore, ne brini. Najveći prijatelju moj”. Nije bio čovek koji se često sreće. Savetovao me je da je porodica sve, i da uvek pomognem drugom, da neko drugi uvek za mene prvi. Naučio me je da se ne pitam zašto pomažem, nego da li sam dovoljno pomogao. On je mnogima pomagao i nije se pitao," rekao je svojevremno Marko.

Izvor: Lepa&Srećna