Otac Britni Spirs više nema pravo nadzora nad imovinom i finansijama američke pevačice nakon 13 godina. U sredu je sudija donela odluku o suspenziji Džejmija Spirsa sa mesta staratelja, a pevačica je zbog toga presrećna. Džejmi Spirs se tim povodom oglasio preko advokata.

"Gospodin Spirs bezuslovno voli svoju ćerku Britni. Trinaest godina pokušavao je da učini ono što je u njenom najboljem interesu, bilo kao konzervator ili njen otac. Svako ko je pokušao da pomogne članu porodice koja se bori sa mentalnim zdravljem, shvata kolika je to količina svakodnevnih briga i koliko je nužno raditi ono što je potrebno", rekla je je njegova advokatica Vivijan Torin i dodala da je on rešio da ne odgovara na nepotkrepljene napade.

"Sud je pogrešio što je suspendovao gospodina Spirsa, postavio stranca na njegovo mesto da upravlja Britninim imanjem i produžio samo konzervatorsko pravo koje je Britni molila da sud otkaže ranije ovog leta", istakla je advokatica. .

Pevačica Britni Spirs je pod teretom slave 2007. godine doživela nervni slom. Tada je i privremeno izgubila starateljstvo nad sinovima. Odlukom suda 2019. godine je 70 odsto starateljstva pripalo bivšem suprugu Kevinu Federlajnu, a 30 odsto Britni. 

Iduće ročište za preispitivanje prestanka njenog konzervatorskog prava zakazano je za 12. novembar.

Izvor: Lepa&Srećna