Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac preminuo je sinoć u 55. godini. Vest o njegovoj iznenadnoj smrti potresla je čitavu Srbiju.

Kako navode mediji, Tasovac je jučerašnji dan proveo potpuno uobičajeno, video se sa prijateljima i igrao košarku. Međutim, uveče mu je kod kuće pozlilo, ali kad je Hitna pomoć stigla i pokušala reanimaciju, nije bilo spasa. 

Tasovac je uspešno prebrodio zdravstvene tegobe kad mu je,  2018. godine, nakon pada i povrede kičme, otkriven  tumor na četvrtom pršljenu. Tada je podvrgnut komplikovanoj operaciji, a tokom oporavka je morao ponovo da nauči da hoda. Kako je kasnije ispričao za Kurir TV, posle svega je spoznao da nema potrebe gubiti vreme na pogrešne ljude i uvideo je ko su mu pravi prijatelji.

"Posle toga krenete daleko opuštenije u svoj dalji život, sa manje ljutnje prema svima drugima", ispričao je direktor Beogradske filharmonije.

Tasovac je sa mnogo pažnje štitio svoj privatni život od javnosti. Premda su njegova ljubav i brak sa 19 godina mlađom izabranicom probudili interesovanje kod mnogih, oboje su bili izuzetno diskretni.

Supruga Marija Borota se ni u jednoj prilici nije pojavila u javnosti sa njim, a i rođenje bebe prošle godine propraćeno je samo kratkom vešću. Tasovac je i u vezi sa prethodnom partnerkom dobio sina.

Međutim, u medijima je govorio samo o svojoj "drugoj kući i porodici" - Filharmoniji. Neizmerno se radovao 2023. godini kada će se slaviti stogodišnjica njenog osnivanja. "Biće to dobar povod za pravljenje preseka šta je do sada urađeno i razmišljanje o tome kako ćemo ući u drugi vek postojanja", rekao je nedavno Tasovac. Nažalost, ovaj veliki datum nije dočekao.

Izvor: Lepa&Srećna

u medijima je govorio samo o svojoj "drugoj kući i porodici" - Filharmoniji.