Srpski glumac Andreja Maričić umro je sinoć u 62. godini, izgubivši bitku sa kraćom i teškom bolešću.

Andreja je radio u Narodnom pozorištu od 1986. godine, ali publika ga najviše pamti po kultnoj ulozi u filmu "Ljubavni život Budimira Trajkovića. U ovom filmu je tumačio lik Zvonka Mihajlovića, najboljeg prijatelja glavnog junaka Bude. Inače, mladim glumcima su tada glas "pozajmile" glumačke legende - Dragan Nikolić i Irfan Mensur.

Andreja je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine u klasi profesora Miroslava Dedića, na klasi sa Sonjom Savić, Žarkom Lauševićem, Zoranom Cvijanovićem, Buletom Goncićem, Suzanom Petričević.

Na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu radio kao asistent profesora Petra Zeca na odseku gluma, a zatim kao profesor glume na odseku solo pevanja. Predavao je glumu u srednjoj baletskoj školi jednu polusezonu kada je ostvario i par uloga u nekim baletskim projektima koje je režirala Katarina Stojkov. Radio je u producentskoj kući Fiks Fokus kao reditelj i montažer od 1998. godine, navodi se u njegovoj biografiji na sajtu Narodnog pozorišta.

 Izvor: Lepa&Srećna