Glumica Miona Marković često na Instagramu sa svojim obožavaocima deli lepe vesti iz privatnog života. Sada je podelila jednu tužnu- njena baka, majka njenog oca, poznatog istoričara Predraga Markovića, je preminula i to dok se porodica priremala za svadbu Mionine sestre od tetke Sofije.

Mioni je ovaj porodični gubitak veoma teško pao, pa se prisetila nekih događaja iz detinjstva i otkrila kakva je bila žena koja je obeležila njen život.

"Baba Milka učila nas je da skačemo na glavu u vir na Uvaču, a tada je već bila u šestoj deceniji sa već trajnom povredom pršljena koju je zaradila u teškoj saobraćajnoj nesreći. Baba Milka još onda kada nije bilo telefona zvala nas je na ručak uz porodični zvižduk koji se mogao čuti kroz 3 ulice ili preko cele livade na Zlatiboru. Baba Milka je pravila najbolje uštipke i gibanicu i to smo jeli sa šećerom! Na slavama je na ruskom uvek govorila Jesenjinovu ‘Pesmu o Keruši‘ malo patetično, ali sa mnogo samopozdanja kad god bi joj neko tražio! Ja često kažem da sam dva puta naučila da plivam, jednom kao dete sa roditeljima na moru, a drugi put u Krupnju na bazenu sa babom, tada mi je objasnila da ‘g*zica ne sme da potone‘ i od tada baba plivam najbolje na svetu! Bila bi ponosna da vidiš moj delfin! Baba je volela da puši mnogo, onda je pocepala cigaru i pauzirala nekih 20-ak godina, pa opet nastavila jednu za drugom. Milka je sem kičme nekoliko puta lomila i rebra, a jednom je tako sa polomljenim rebrima išla i na more! Jednom je htela da proveri da li je jelo gotovo i opekla celu glavu u rerni. Baba Milka je spavala uvek i svuda sa sekirčetom ispod kreveta, ako nema sekirčeta snašla bi se! Milka je kao studentkinja pretukla jednog momka iz Nikšića pa joj se taj nikad više nije udvarao iako joj se zapravo sviđao. Milka je bila toliko lepa da su Italijani došli jednom u Peć i rekli njenoj mami Anđi da će da je vode u glumice, prababa nije htela ni da čuje! Milka se udala za dedu Jovana i rodila mu troje dece. On je za nju uvek bio ‘moj čovek‘ i volela ga je silno kako može voleti jedna Crnogorka", napisala je dramska umetnica i otkrila čime se njena baka bavila:

"Baba se porođala prvi put 1. januara u sred Prokletija sama jer je doktor bio pijan. Drugi put u 6. mesecu trudnoće rodila je mog tatu koji nije imao ni kilogram, sad ima preko 100kg! I treći, malo običniji od ova dva - carski rez! Ona je bila profesorka ruskog u osnovnoj školi, a sva njena deca su profesori na fakultetu! Time se vrlo dičila! Moju babu sam ja zvala ‘babica‘ i ona je isto išla na karate kao i ja, isto volela da peva i pleše kao i ja. Nažalost, nisam nasledila tu tvoju gustu kovrdžavu crnu kosu, mada ima je kod tate, kod Sonje i kod Vukana u delovima. A onda je tvoja kosa postala seda… i ja sam je češljala, babice, jer isto kao i mene, tebe je to strašno mrzelo, pa napraviš dredove i satima traje rasčešljavanje. Babica moja ima troje dece: Danicu, Peđu i Milenu, sedmoro unučadi: Andreja, Sofiju, Vukana, Ognjena, Mionu, Strahinju i Jovana i jedno praunuče: Elenu! Doživela je i da je praunuka zove “baba Milka”. Naučila nas je da budemo pleme i jedno drugom da čuvamo leđa. Naučila nas je da uvek pobeđujemo i da se volimo. I ko bi rekao da je jedna baba toliko voljena", napisala je ispod bakine fotografije i otkrila da je njena poslednja želja bila da se Sofijina svadba održi. 

"Tvoja poslednja želja je da se svadba odigra, život pobeđuje. Poetično i simbolično ispraćamo tebe na Sonjin imendan, a na njenoj svadbi ti ćeš nam pevati sa neba i uživaćeš udajući svoju prvu unuku. Volimo te",  oprostila se Miona od bake.

Izvor: Lepa&Srećna