Kada je počela da niže poslovne uspehe i kada su se stvorili uslovi, Vanja Mijatović se iz rodnog Kraljeva preselila u Beograd. Uspela je da kupi stan u srpskoj prestonici i život je uredila po svojoj meri. Iako se čini da ima sve, sa setom se priseća svog detinjstva i žene koja je obeležila njeno odrastanje - bake koja ju je prerano napustila.

"Jako me je volela i nekako smo nas dve baš bile povezane. Mnogo mi je teško pao taj rastanak tj. to što se nisam oprostila sa njom poslednji put, pa mi je ona dolazila često u san. Dolazila je i za njen rođendan, dolazila je i pred moju novu pesmu da mi kaže da joj se sviđa. Puno mi nedostaje jer neće biti tu kada bude bio moj dan, i mnogo stvari još…", rekla je za Mondo Vanja, koja se i prisetila traumatičnog iskustva koje je doživela 2013. godine, kada se s kolegama vraćala s nastupa iz Novog Sada. 

U teškoj saobraćnoj nesreći, samo pukom srećom nije ostala nepokretna. Nije mogla da diše niti da hoda, zadobila je brojne prelome, ali sa i danas seća žene koja joj je tada pritekla u pomoć.

"Bila je ta gospođa pored mene. Ja bih zaista volela da je nađem jer sam zaista u tom momentu, u toj agoniji, nisam zapamtila lik ali bih volela da je nađem i da joj odnesem neko cveće i bombonjeru kao zahvalnicu jer mi je zaista pomogla. To je bio jedan od najtežih trenutka kada ja nisam mogla da dođem do daha…", bila je iskrena Vanja.

 Izvor: Lepa&Srećna