Ana Bekuta svoj prvi honorar zaradila je 1974. godine na takmičenju „Prvi glas Priboja“ , na kome joj je pripala druga nagrada. Svoj prvi angažman imala je sa tek 20 godina u hotelu "Mileševa" u Prijepolju.

Godine koje su usledile donele su joj mnogo uspeha iza kog stoji njen veliki rad. Svoj prvi solistički koncert u Beogradu održala je tek 2016. godine kada su, kako je rekla, u njoj sazrele sve okolnosti. Tog koncerta priseća se s knedlom u grlu. Naime, ona je angažovala pokojnog novinara Svetu Vukovića da vodi program i održi uvodnu reč, a zatim je doživela nešto čemu se nije nadala.

"On je bio bio na jednom kanabeu pored i najavljivao dešavanja tokom koncerta. Imao je divan baršunast glas, baš sam ga volela. Stajala sam iza zavese i mogla sam da vidim film o mom životu koji je bio pušten, a uz koji je on govorio. Možda nije trebalo to da vidim", prisetila se pevačica Grand online koju su tada preplavile i tuga i sreća.

"Gledajući to, krenula sam maltene da plačem, da ridam, a to su bile sekunde pred moj izlazak na scenu. Ja sam izašla na scenu tužna i slomljena, ceo život mi se okrenuo u sekundi. Bila sam i srećna, ali i tužna kad sam se setila tog mog mukotrpnog rada. Ja sam se borila sama, nisam imala leđa koja me štite", otkrila je Ana Bekuta.

 Izvor: Lepa&Srećna