Svetlana Ceca Ražnatović je 2003. godine u akciji "Sablja" uhapšena, i četiri meseca je provela u zatvoru. Zajedno sa svojom sestrom Lidijom je proživljavala te teške trenutke, a tada je njena ćerka Anastasija imala samo pet godina.

Anastasija se, iako je bila mala, tog perioda veoma dobro seća, pogotovo su joj ostale urezane reči njenih vršnjaka u glavi.

"Deca su mi govorila: 'Tebi je mama u zatvoru', a ja sam im odgovarala: 'Ne lupajte gluposti, naravno da nije! Ona je na turneji u Americi!'. Kad sam shvatila šta je istina sa 10-11 godina, prvo što mi je prošlo kroz glavu bilo je to da su ta deca, koja su nas začikavala, bila u pravu. A ja sam se svađala sa njima, govoreći im da novine lažu. Svakako da sam tada bila previše mala da bih znala istinu, niti bih to razumela. Iz ove perspektive shvatam da je bilo nužno da nam se kaže ta 'bela laž'", rekla je Anastasija za "Informer".

Ti trenuci su bili veoma teški za nju i Veljka, a sada je otkrila koliko je to bio šok za tako malenu devojčicu.

"Momenat kad su došli da joj stave nanogicu nikad neću zaboraviti. Do tada je sve bilo u vazduhu, hoće-neće, ali kad je došlo do toga, ceo svet mi se srušio. Bilo mi je užasno teško. Kada sam videla da joj stavljaju nanogicu, nisam mogla da izdržim, pa sam počela da plačem tu pred svima. Tada sam pustila suze i posle više nikad. Zakopala sam sve i potisnula sam osećanja. Mami je bilo preteško kad me je videla da plačem, a i Veljku sigurno nije bilo lako. Nismo pričali o tome, što je veoma čudno, jer smo svo troje vrlo otvoreni i pričamo o svemu. Očigledno da nam je svima bilo lakše da ne pričamo o tome, već o vedrijim temama, da ne bismo svi kompletno poludeli. Pritisak medija je bio enorman i nije nam trebalo da obrađujemo tu temu i kod kuće", objasnila je ćerka folk pevačice Anastasija Ražnatović.

I Ceca se oglašavala povremeno po pitanju ove teme, pa je otkrila koji su joj najteži trenuci iz ovog perioda bili.

"Anastasija je slavila svoj peti rođendan, a pored sebe nije imala ni oca, ni majku, ni tetku. To ću zauvek pamtiti, ali nije problem što ja pamtim, već što je ona zapamtila. To je žalosno. Meni nije žao mene, već nje što je ona upamtila. To je deo njenog detinjstva, a nije bila ni kriva ni dužna. Bogu hvala, izrasla je u lepu i zdravu devojku i smatram to svojim uspehom. Najbitnije je da je ona zdrava osoba. Nije njima bilo lako detinjstvo. Ranije su sazrevali nego ostala deca", govorila je Svetlana Ražnatović svojevremeno.

Izvor: Lepa&Srećna