Nagrada "Barbara Deks" se dodeljuje svake godine za najlošiji stajling na "Evroviziji". S obzirom da su se naše predstavnice proslavile scenskim nastupom i da su zapalile podijum, mnogi su smatrali da su bile odlične, ali da im kostimi nisu baš bili na mestu.

Od Karleuše, Lukasa, javnih ličnosti, publike, pa sve do modnih stručnjaka, svi su imali svoj stav i komentare na njihov stajling i kostime koje su nosile.

Ipak, ono što se izdvojilo jeste da naše devojke nisu ušle u top listu najgore obučenih. Po svemu sudeći, nikome nije zasmetao toliko njihov stajling, ali stajling drugih učesnika jeste.

Na samom vrhu liste su Norveška, Rusija i Hrvatska, a pored njih su i Rumunija, San Marino i Izrael ušli u uži izbor, tačnije njihove predstavnice na ovogodišnjoj "Evroviziji".

Ova nagrada za najgore obučenog takmičara datira iz 1993. godine, kada je Barbara Deks u providnoj haljini sa kragnom nastupala, a nakon toga je ponela titulu najlošije stilizovane osobe na "Evroviziji".

evrovizija roterdam eurosong hurricane
Printscreen/ YouTube Eurovision Song Contest 

I Srbija je 2013. godine odnela tu titulu, a tadašnje predstavnice su bile "Moje 3" i odnele su ubedljivu pobedu sa 967 glasova.

evrovizija roterdam eurosong hurricane
Printscreen/ YouTube Eurovision Song Contest 

Ovogodišnje glasanje traje do 30. maja, a posle toga ćemo videti ko je odneo pobedu za najgori stajling.

Izvor: Lepa&Srećna