Devojke iz grupe "Hurricane" osvojile su 15. mesto na Evroviziji, a iako su mnogo iznenađeni tako niskim plasmanom, za Jelenu Karleušu je potpuno očekivano. Iako smatra da su devojke bile sjajne, mišljenja je da tim koji ih je pratio nije odradio posao kako treba. 

"Devojke iz grupe 'Hurricane' su dale sve od sebe da dostojno predstavljaju Srbiju i ja im od sveg srca čestitam. Bravo, devojke! Nažalost, kao što sam i predvidela, pravila igre na evropskoj sceni su ipak malo drugačija i to mora da nam bude jasno.

Traži se koncept, traži se poruka, traži se pop art, hrabrost, nova vrsta cool-a, traži se ono što Balkan ne oseća i ne razume. Ono što mi volimo na ovim prostorima, za šta mi mislimo da 'kida, grmi i gori', nažalost nije ono što 'pali' ostatak sveta.

Opet ću dati primer Marije Šerifović koja je pobedila. Imala je koncept, poruku, hrabrost, i bila je dovoljno čudna da bude art. O talentu i dobroj pesmi da ne govorim. Zato je pobedila, tad u tom trenutku je bila novi, drugačiji vibe. Mariji je to prirodno. Marija je bila LIČNOST. A pobedu uvek odnosi POSEBNA LIČNOST.

Ponoviću, naše devojke su bile TOP i ja ih obožavam, ali po svim našim lokalnim standardima. Ako smo već išli na tri ribe koje igraju, onakvi kostimi su istog momenta morali da se spale. Koreografija i scenski efekti? Molim vas... Šta je bilo NOVO i drugačije?

Biću iskrena, naše devojke nisu imale TIM koji bi oko njih "sašio" jak koncept. One su kao izvođači svoj deo posla odradile BESPREKORNO, nisu bile dužne da se bave drugim elementima", rekla je Karleuša, a kreator Boris Kargotić, koji je osmislio izgled devojaka za nastup u Roterdamu, za portal "Lepa&Srećna" je odgovorio pevačici.

"Svako ima prava da misli šta želi. Što se mene tiče uvek sam se vodio time De gustibus non est disputandum ( O ukusima se ne raspravlja), ali drzaću se toga da kada nemaš šta pohvalno da kažeš-gledaš sebe i svoj rad i trudiš se da daš svoj maksimum. Na kraju dana, ako ste dizajner i nosi vas Madona, svetska pop i modna ikona to će više reći o vama nego bilo šta i bilo ko", rekao nam je Kargotić.

 Izvor: Lepa&Srećna