Evrovizija je najgledaniji događaj na svetu, ako se izuzmu sportska takmičenja. Više od 200 miliona gledalaca širom sveta uživa u ovom muzičkom spektaklu koji prate svi mediji.

Najposećeniji nezavisni vebsajt o Eurosongu, Viviblogs analizirao je još u martu pesme svih učesnika. Njihov žiri je međunarodnog karaktera i uključuje 22 člana, a osim brojčane ocene, daju i komentare i kritike.

"Još prošle godine je oduševila pesma Asta la vista i čini mi se da je bila moćnija od Loco Loco", rekao je jedan član žirija. "Međutim, i ova odražava sve ono što volim u balkanskoj muzici. Dame su talentovane, izazovne i znaju kako da izvedu veliki performans."

Prema rečima drugog člana, pesmu Uraganki nije lako oceniti. "Čini mi se da bi se svi uz nju dobro zabavili ali mislim da je previše proračunata. U muzičkom smislu, nedostaje joj izražajne razlike između strofa i refrena, nema onih uzlaznih i silaznih delova i deluje ravno."

Treći smatra da je Loco Loco najživlja numera koju je Srbija poslala na Evroviziju. "To je pesma koja prelazi sve jezičke barijere, snažna plesna pesma ali u njoj vokale može da pregazi koreografija. Na sreću, u ovoj pesmi nije neophodan pevački profesionalizam i Uraganke iz Srbije će proći u finale", rekao je ovaj član žirija.

Četvrta članica seća se komentara iz 2016. godine kad je Sanja Vučić opisivana kao pravi izraz "ženske moći" nasuprot "devojačkoj moći". "Sad to deluje malo ironično i kao da ovakva muzika pomalo spušta nivo", misli ona. "Ipak, kad piće pomuti pamet, svi će igrati kao ludi uz ovu pesmu." 

Izvor: Lepa&Srećna