"Stvari nikada nisu samo crne ili samo bele. Ovo je umetnička interpretacija. Ovo je jedna serija koja je urađena na svetskom nivou u svakom smislu – rediteljskom, glumačkom, produkcijskom. Mi ovakvu seriju nismo imali i mislim da toga treba da budemo svesni i vrlo sam ponosna što sam deo toga“, izjavila je nedavno za RTS glumica Tijana Marković koja u seriji "Porodica" igra ćerku Slobodana i Mirjana Milošević. 

Vila Mir na Dedinju, u njoj porodica Milošević, njihovi prijatelji, saradnici, oko kuće policija, novinari, demonstranti... Serija je dramska interpretacija stvarnih događaja, bazirana je na činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima aktera, dok su pojedini likovi izmišljeni, a pojedine scene rezultat umetničke slobode i kreativne interpretacije.

Tijana Marković je glumica iz Rume, ima 35 godina, odigrala je veliki broj pozorišnih uloga, dok se kao godina njene prve televizijske uloge beleži 2012. kada je u "Vojnoj akademiji" glumila Šašvarinu drugaricu.

Ljubitelji pozorišta mogli su da je gledaju u predstavama "Sestre Karamazove", "Travnička hronika", "Galeb", "Autobiografija"... dok se na spisku serija u kojima je igrala nalaze naslovi: "Grupa", "Pogrešan čovek", "Nek ide život", "Neki bolji ljudi", "Slatke muke", "Kamiondžije".

"Kada sam pročitala scenario znala sam da je ova uloga birala mene. Prosto smo se negde našle, a jedina i najveća stvar je njena ljubav prema ocu jer Slobodan Milošević je za Mariju Milošević bio otac. Jedan običan čovek sa svim svojim borbama, sa svim svojim slabostima, strahovima i to je ono što ovu seriju izdvaja“, rekla je Tijana Marković o svom liku za Javni servis, kada je naglasila da serija "Porodica" prikazuje 48 najdramatičnijih sati porodice Milošević.

Priča o Mariji Milošević nakon 2001. godine

Marija Milošević je napustila Srbiju 2001. godine, odmah nakon što je njen otac Slobodan Milošević izručen Hagu. Živela je prvo u Nikšiću, a zatim se preselila na Cetinje, u naselje Bogdanov kraj gde živi povučeno i kako kažu njeni prijatelji, slabo izlazi.

Marija Milošević je 1. aprila 2001. u vili Mir na Dedinju pucala iz pištolja na istražnog sudiju Gorana Čavlinu i ljude koji su bili sa njim, a kasnije se branila da je "pucala u modro plavo nebo" i da je pre toga popila tablete za smirenje i dosta alkohola, kao i da nikoga nije htela da povredi.

Protiv nje je iste godine pokrenut krivični postupak i optužena je za izazivanje opšte opasnosti i nelegalno držanje pištolja. Saslušana je i dala je odbranu, ali je onda pobegla u Crnu Goru. Krivično delo neovlašćenog posedovanja oružja, za koje je bila optužena, zastarelo je pre 14 godina, dok je proces vezan za samu pucnjavu komplikovaniji.

Izjavljivala je da nije u kontaktu s majkom i bratom. Navodno su bili u sukobu oko toga gde će biti sahranjen Slobodan Milošević, čiji se grob nalazi u dvorištu porodične kuće u Požarevcu (Milošević je sahranjen 18. marta 2006. nedelju dana nakon smrti).

Izvor: Blic žena