Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJUBAV SENKE VELETANLIĆ I ZAFIRA HADŽIMANOVA: Nama je divno, držimo se čvrsto i borimo se

Život Zafira Hadžimanova obeležila je umetnost ali i velika ljubav.

  Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Zafir Hadžimanov preminuo je od posledica virusa korona. Filimski glumac, pevač i kompozitor nažalost je izgubio život u 78. godini. Iza sebe je ostavio brojne hitove, ali i i suprugu Senku, sina Vasila i unuku Martu. Sa suprugom je imao toliko stabilan brak da su u šali govorili da smetaju ljudima što su stalno zajedno.

Nama je divno, i mi se ne damo. Držimo se čvrsto i borimo se. Tajna naše životne filozofije nije nikava posebna tajna, jednostavno volimo i želimo da živimo život. I živimo ga svaki dan. Srećni smo zbog sina, dobrog zdravlja, nove napisane ili otpevane pesme, lepih reči koje nam uputi sused ili nepoznati čovek dok čekamo red za butan. Sve su to one lepe jednostavne stvari koje čine život. i svemu tome se radujemo“, govorili su Senka i Zafir za “Yugopapir“ davne 1982. godine. Sin Vasil im je uvek bio na prvom mestu, i na roditeljski uspeh bili su najviše ponosni.

Možda će vas zanimati

“Bili smo roditelji bez baka i deka, sami smo odgajili Vasila. Bilo je „povuci–potegni” trenutaka, ali nikada i dileme šta je na vrhu te lestvice važnosti. Uvek dete. Senka je svoju karijeru podredila materinstvu i tek kada je Vasil napunio tri godine vratila se poslu. Ponašali smo se tako jer je radost roditeljstva neizmerna, jer je ljubav koja se rodi kada se dete rodi takođe neizmerna. I, mislim da mi to nikada nismo zaboravili, pa ni danas kada naš sin podiže svoju ćerku i vodi svoj život u svojoj porodici. Mislim da mnogi roditelji greše jer strašno brzo zaboravljaju da su oni izabrali da im se rodi dete, pokušavaju da nametnu autoritet na osnovu svojih godina, posla koji obavljaju, novca koji zarađuju, a ne grade ga na dobrim argumentima. Senka i ja smo se, čini mi se oduvek, prema Vasilu ponašali s poštovanjem i uvažavali smo njegovo mišljenje. O svemu smo razgovarali otvoreno i direktno. Nije bilo tabu tema, nije bilo prećutanih pitanja. Nije bilo nametanja. Ono što je sigurno, to je da smo mnogo i o svemu razgovarali i da smo sve delili, naravno, primereno njegovom uzrastu i njegovim kapacitetima“, rekao je Zafir jednom za Politiku. 

Ovaj veliki umetnik je u najtežim trenucima bio otimista a snagu je pronalazio u ljubavi, isticao je kako kroz život imao ekskluzivnu sreću da voli i bude voljen.

Zafirova supruga Senka Veletanlić se na vrhuncu karijere povukla sa muzičkog neba.

Pročitajte i ovo

 Izvor: Lepa&Srećna 

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije