Dok o britanskoj kraljevskoj porodici znamo mnogo, od vladarke Elizabete II pa do najmlađih članova, o jordanskoj kraljevskoj porodici ne znamo mnogo detalja. Osim da je kraljica Ranija poznata po radu na ekonomskom osnaživaju žena u arapskom svetu, ali i po vanserijskoj lepoti i istančanom modnom ukusu.

Ova 50-godišnjakinja je jedna netipična kraljica. Iako ima brojne asistente koji joj pomažu oko svih dužnosti, profile na drustvenim mrežama sama vodi, što nije svojestveno članovima kraljevskih porodica.

Na Instagramu gde je prati 6, 2 miliona veoma je aktivna, objavljuje i fotografije iz privatnog života, pa i sa svojom decom: princem Huseinom (26), princezom Iman (23), princezom Salmom (19) i najmlađim princem Hašemom (15).

Tako je je javnost i upoznala njenog najstarijeg sina, koji je veoma popularan. Pošto se princ Hari oženio, upravo je jordanski prestolonaslednik preuzeo titulu najpoželjnijeg neženje sveta.

kraljica ranija sin
Printscreen/Instagram/Al Hussein bin Abdullah II 

Diplomirao je nacionalnu i međunarodnu istoriju i poručnik je jordanske vojske, a zbog svojih brojnih interesovanja (između ostalog, svira gitaru, igra fudbal i vozi motor) omiljen je među damama.


Princ Husein je baš kao i njegova majka povezan sa mnogim dobrotvornim organizacijama i ima fondacije koje podržavaju projekte nemanjene borbi protiv droge i pomaganju omladini.