Otkada je uz ogromnu pažnju javnosti napustila "Prvu“ televiziju, poznata novinarka i voditeljka preživela ja pravu medijsku buru. Karijeru je nastavila na televiziji "K1“, gde vodi jutarnji program pod nazivom "UranaK1“.

"Lagala bih kada bih rekla bilo šta drugo nego da sam, istog trenutka kada je Željko prvi put pomenuo ideju da pokrene televiziju, videla sebe na njoj. To je isto kao da vaš muž počne da uvozi neke fenomenalne cipele, a vi se pravite da nećete da ih probate i kupite. Naravno da mi se ideja svidela i da je rodila i niz drugih u mojoj glavi, šta bih tu mogla da radim. S druge strane, bila sam na „Prvoj“ i nikakav plan nisam imala da je napustim tako brzo posle pokretanja Željkovih televizija. Onda se desilo to što se desilo, a kada se već desilo, odmah sam znala šta ću dalje u životu da radim. I gde.", rekla je tada Jovana za magazin " Story".

Sada se susreće s ovim izazovom. Naime, ona je postala nova glavna i odgovorna urednica agencije Tanjug.

"Čast mi je što ću biti na čelu tima najboljih novinara u državi. Privilegija je dobiti mogućnost da nastavimo tradiciju dugu skoro 80 godina. Cilj nam je da budemo tačni, najbrži, objektivni i kredibilni. Sigurna sam da će Tanjug i ubuduće biti okosnica svih važnih događaja u zemlji, regionu i svetu“, rekla je Jovana Joksimović za sajt Tanjuga.

 Izvor: Lepa&Srećna