Godina iza nas i borba sa svetskom pandemijom, koja ne jenjava, ostavila je traga na svakog pojedinca. Nekog više nekog manje, ali neizbežno nam je poremetila mentalno zdravlje. Naša pevačica Ana Nikolić veliki je emotivac i sve to teško podnosi. Od kako je sve krenulo, ona se zatvorila sa ćerkom u kući zbog odgovornosti prema svojoj porodici ali i drugima. Ipak, to joj veoma teško pada...

- Preležala sam koronu, ali sam, Bogu hvala, prošla sa blažom kliničkom slikom. Ipak, psihički sve teže podnosim život u kom je sve podređeno pandemiji. Sve ovo predugo traje. Desi mi se često da zaplačem, jer je korona ubila mnoge ljude koje sam poznavala. Ko normalan ne plače kada živimo u vremenu smrti? - zapitala se pevačica u intervjuu za Hit Informer.

- Bojim se da uključim telefon ujutru. Plašim se da će mi javiti da je neko umro. Ružne vesti su svuda oko nas i to me mnogo pogađa. Od marta prošle godine sam uglavnom u karantinu sa ćerkom Tarom i njenom dadiljom. Moj život je postao dosadan i svaki dan mi izgleda tragično.

Najteže joj pada odvojenost od majke, bake i porodice koju ne sme da viđa.

- Čak i majku viđam retko, i to samo sa maskom. Najtužnije mi je bilo kad sam otišla u Paraćin i nisam mogla lepo da vidim baku. Sišla je napolje, nosila je dve maske i vizir. Nismo smele da se zagrlimo, nisam smela da je poljubim. Sve ovo je previše i za psihički jače od mene, a ja nisam od onih jakih, ja sam umetnik-emotivac - dodala je Ana.

- Zbog toga često plačem. Sve ovo užasno utiče na psihu. Osećaš se usamljeno. Imala sam i u familiji smrtnih slučajeva. Strašno je, i kad vam se to dogodi, preporuka da ne idete na sahrane, da se ne bi okupljalo mnogo ljudi. Ne možeš kako dolikuje ni da sahraniš nekoga koga voliš.

O tome koliko je virus poremetio naše mentalno zdravlje, Ana kaže:

- Opasna je ovo psihička igra. Ponekad imam utisak da se neko igra sa nama Velikog brata i da nas iskušava koliko možemo da izdržimo. Ovaj virus je jednako opasan za mentalno zdravlje koliko i za fizičko. Ja sam od početka bila uplašena i odgovorna, ali znam ljude koji šetaju po gradu iako su pozitivni na koronu - nastavila je izlaganje Nikolićeva.

- Meni je to sebično, neodgovorno i bahato. Zbog takvih ljudi sam shvatila da smo mi u suštini jedan primitivan narod. Svi su odjednom postali lekari, govore da je virus izmišljen, imaju milion i jednu teoriju zavere, a kada bolest zakuca na njihova vrata, onda trče kod lekara i kukaju.

Ipak, ona pronalazi načine da ostane smirena i izađe na kraj sa ovom situacijim:

- Kada padnem psihički, čitam knjige. Istražujem razne filozofije, trenutno indijsku. Okrenula sam se duhovnom jer me to podiže i daje mi nadu da postoje razlozi što se sve ovo dešava. Posrnuli smo na svim nivoima i korona nas opominje da se osvestimo i vratimo pravim vrednostima - smatra pevačica.

- Zbog toga je Bog, neka viša sila ili kosmička inteligencija, i zaštitio/la decu!

Izvor: Lepa&Srećna