Pandemija je Natašu Bekvalac približila svojim ćerkama, sa kojima je, kako kaže, sada stvorila potpuno novu konekciju. Takođe je ovaj period bez rada i u kući naterao da nauči i shvati mnogo toga.

Koji su joj planovi i šta će prvo uraditi kada sve prođe, kao i kakav odnos gaji sa svojim devojčicama otkrila je Nataša.

Dugo vas nije bilo u medijima. Zbog čega ste odlučili da se povučete?

To što sam javna ličnost i što se pojavljujem u medijima posledica je mog zanimanja, posledica je mog bavljenja muzikom. Zato i volim da se u medijima pojavim samo onda kada za to postoji razlog, samo onda kada imam nešto novo da predstavim svojoj publici ili, recimo sada, kada odgovaram na pitanja za vaš rođendanski broj. Iako možda ne deluje tako - jer je između sedme sile i mene uvek postojala energija - najviše volim ono što se dešava iza scene, u studiju dok se stvara muzika.

Kako doživljavate situaciju sa virusom kovid19?

Skoro već godinu dana najvažnije mi je zdravlje moje porodice, zato se i ponašam u skladu sa situacijom. Moj život se veoma promenio, budući da već skoro godinu dana ne radim svoj posao ali i u ovoj situaciji vidim lepu stranu svega i uživam u tome.

Koliko je ova situacija uticala na vas, vašu porodicu i posao?

Budući da živim sa svoje dve ćerke mislim da se između nas tri stvorila jedna potpuno drugačija konekcija. Shvatila sam koliko mi je porodica važna, najvažnija. Više ne živim od danas do sutra kao što sam to činila pre, shvatila sam koliko volim svoj posao i koliko mi nedostaje. Mnogo toga još sam naučila i shvatila, ali o tome neki drugi put. ( smeh )

Šta cete prvo uraditi kada sve prođe?

Nastavićemo normalno svoj život, sa tom razlikom što ću se baviti svojim poslom, putovati sa svojim bendom na nastupe i sa svojom decom na odmor.

Da li su vaša deca i u kojoj meri upućena u sve šta nas je snašlo i kakva pitanja su vam postavljali s obzirom na to da je ovo rat sa nevidljivim neprijateljem?

Hana je velika, još malo pa će napuniti 14 godina. Naravno da je upućena u sve što se dešava i to vrlo. Njoj, kao i svakom tinejdžeru, nedostaje sloboda da bude sa svojim društvom i naravno naša porodična putovanja. Katja je još uvek mala. Mislim da ona najviše uživa, budući da je sva pažnja tek sada upućena ka njoj.

Veoma ste uspešni na svim poljima, ali kako je biti samohrani roditelj dva deteta?

Uspeh je relativna stvar, kao i sreća. Uloga majke svakako da mi je najlepša i najvažnija uloga u zivotu, i svakodnevno nailazim na probleme i prepreke. A moj najveći uspeh biće da moje dve devojčice izrastu u srećne devojke i žene, samouverene, samosvesne, ostvarene, obrazovane i spremne da same koračaju kroz život. Tek tada ću znati da sam uspela.

Šta učite od svoje dece?

Zaista mislim da su mi Hana i Katja date kao dva najveća učitelja. Hana 2007, a Katja 2018, kao potpuno nova generacija učitelja. One me svakodnevno vraćaju i podsećaju na prave vrednosti jer se ponekad zaboravim, uvek isprave moj put i pokažu mi kuda dalje. To je neprocenjivo.

Živite na relaciji Beograd-Novi Sad. Kad napravite poređenje, kako biste opisali ta dva grada, po čemu su vam posebni?

Ne živim na relaciji NS- BG. Sada smo u Beogradu i tako će ostati. Novi Sad je bio privremeno rešenje dok sam lizala svoje rane. Vratila sam se svojoj bazi i bila bliže roditeljima, jer sam smatrala da je u tom trenutku i periodu to bilo najbolje za mene i moju decu. Kada smo se sve oporavile, vratile smo se u prestonicu iz istih razloga.

Da li ste u kontaktu sa kolegama ili vas je ova situacija udaljila?

Postoji mnogo dragih ljudi iz mog posla, ali moji prijatelji nisu iz javnog života. Kontaktiram isto koliko sam kontaktirala kada nismo bili u ovoj situaciji i sa svojim kolegama uglavnom imam lepe odnose.

Koje životne vrednosti ste poneli iz kuće?

U svojoj kući naučila sam ono najvažnije: da je ljubav jedino ono za šta se živi i da je život u istini najvažniji. Kada je tako - uvek sve bude dobro.

Koliko vam znači bliskost i podrška sestara?

Moja deca, sestre i roditelji su najvrednije što u životu imam i beskrajno sam zahvalna na porodici. Samo ko sestre ima zna o kakvoj ljubavi je reč. One su moj najveći oslonac, snaga i pokretač.

Izvor: Lena