U decembru 2020. godine javnost je šokirala vest da je princeza Šarlin, supruga princa Alberta, obrijala levu stranu svoje glave. Pankersku frizuua koja je uzdrmala dvor i svet mnogi su opisali kao reakciju i odgovor na brak s Albertom i tužbu za dokazivanje očinstva za još jedno vanbračno dete.

Ali, u intervjuu koji je dala za francuski časopis Point de Vue, princeza Šarlin, naravno, sve to negira, tvrdeći kako je sve to bila isključivo njena odluka i da nakon što je šok prošao, čak se i njenom suprugu, princu Albertu frizura sviđa.

24. januara 2021. godine Šarlin je proslavila 43. rođendan, a svoj novi imidž je pokazala 16. decembra na godišnjoj božićnoj zabavi koju je organizovala palata. Na pitanje da li je kao javna osoba uspela da ostane imuna na kritike koje su stigle na račun njenog izgleda, princeza je rekla: "Frizura je bila moja odluka, a čini se da sam s njom isprovocirala razne komentare. Ali, to je bila moja želja već duže vreme i takav stil mi se sviđa. To je sve."

Opisujući sebe kao nekonvencionalnu princezu, Šarlin je dodala: "Istina je da od svih članova kraljevskih porodice ja sam verovatno ona s najviše promenjenih frizura i ovde neću stati. To je moja odluka."

Princezu Šarlin u prošlosti su često kritikovala da u javnosti izgleda nezainteresovano i hladno, nikada nije nasmejana, a ona sama kaže da se pripremala za najgore reakcije na dramatičnu promenu imidža.

"Znala sam da će biti pitanja poput 'Zašto to radi' i 'To ne priliči članu kraljevske porodice'. Zaista na te komentare nemam šta da kažem, osim da se nalazimo u 2021. godini i da u ovim vremenima, koja su neverovatno teška, postoje druge, mnogo važnije stvari koje zaslužuju zanimanje javnosti. Ono što je najvažnije je da se Žaku i Gabrijeli sviđa moja nova frizura i da, nakon prvog iznenađenja, princ je prihvatio sve i sviđa mu se."

Izvor: Glossy