Popularna pevačica Snežana  Đurišićne krije da ima oscilacije sa viškom kilograma, a u emisiji „Zdrav život“ otkrila je i zašto do toga dolazi.

- Nedavno sam objasnila svoje ponašanje kada je u pitanju kilaža. Neko sam ko je hedonista, pa se stoga dešavaju oscilacije u kilogramima. Veliki broj kilograma sam skinula `92. godine, dok sam živela u Americi i to je bilo na način o kom sam već govorila i kom se već pisalo. Od tada vodim računa da oscilacije ne budu velike, redovno vežbam sa fitnes instruktorkom Danijelom u udobnosti svog doma, idem na razne tretmanem koji prijaju koži mojih godina, negujem se…

Uz sve ovo što možemo raditi za sebe po svom izboru, najveća lepota dolazi iznutra. Najlepši nakit je zadovoljstvo i žena je najlepša onda kada je voljena i kad voli – govori kroz osmeh pevačica koja nema pomoć nutricioniste.

 - Nemam pomoć, sama sam sebi nutricionista, mada sam ranije koristila usluge nutricioniste. Svesna sam da ne treba da imam slatkiše i testa u svojoj ishrani, koje inače obozavam, pa kada se usudim da to sebi dozvolim, trudim se da to budu male količine – govori Snežana koja je ranijih godina konzumirala cigarete, ali se te loše navike oslobodila.

- Ranije sam konzumirala nikotin, ali već 12 godina sam oslobođena te loše navike. A ako se slatkiši broje u porok, onda imam jedan – izjavljuje za „Zdrav život“ Đurišićeva koja ne krije da posećuje komzetičke tretmane.

- S obzirom na to da sam neko ko je često pred televizijskim kamerama, što zahteva televizijsku i tešku šminku, često posećujem kozmetičara. Odlazim u salon gde imam određene masaže i tretmane koji zaista prijaju i koji su neophodni koži mojih godina. Inače sam neko ko voli da ugađa sebi, volim masaže i imam svoju maserku Biljanu – ne krije pevačica koja smatra da je zdravlje na prvom mestu.

- Zdravlje nam je ionako najbitnija stvar u životu, pogotovo sada. Kada je tu fizičko, tu je i mentalno zdravlje i spokojan duh, a ako nešto od ta tri zapustimo, ugrožavamo sebe. Imajući to na umu, nadam se da će ovo što pre proći i da ćemo se opet vratiti sebi – zaključuje Snežana Đurišić za „Zdrav život“.

Snežana ne krije da njena profesija poput noćnog pevanja, nikotina, dima, zagušljivih prostorija, utiče na sveopšte zdravlje kože.

- Naravno da utiče, ali imam svest o tome od mladosti, jer sam veoma rano počela da se bavim pevanjem. Nega mi je važna i nešto što mi prija i fokusirano delujem da smanjim sve negativne uticaje tog tipa – kaže ona.

Pevačica je otvoren stav imala i prema estetskim intervencijama. Smatra da je to sve stvar ličnog izbora.

- Smatram da je to stvar ličnog izbora i kulture. Svakako da ako postoji nešto što neko smatra estetskim problemom i odluči se da se obrati profesionalcima u svrhu oplemenjivanja svog života, podizanja samopouzdanja i ličnog zadovoljstva, dok se prvo i prvenstveno štiti fizičko i menatlno zdravlje te osobe, apsolutno podržavam. Estetsku hirurgiju u svrhu dostizanja fabrikovanih ideala, monetizovanja svog lica i tela bez ikakvog ličnog truda, napora, talenta ili učenja, ne smatram nečim što bih mogla podržati – govori Snežana.

Izvor: Lepa&Srećna / Blic