Slavni srpski glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je danas, 7. decembra 2020. godine  u 64. godini posle duge i teške bolesti. Glumac je dve godine bolovao od raka pankreasa, koji je metastazirao na jetru i zbog kojeg je smršao 30 kilograma.

Iako lekari nisu optimistični, Tika je u jednom intervjuu otkrio da veruje u čuda.

"Osećam se odlično, i psihički i fizički. Sam kosim travu, sam se vozim na hemoterapije na VMA... Uveren sam da će se desiti neko čudo. A i da se ne desi, bolje mi je da preostalo vreme iskoristim što je bolje moguće nego ucveljen", rekao je Arsić.

Tihomir Tika Arsić odigrao je brojne pozorišne i filmske uloge. Od 1984. godine je bio član Narodnog pozorišta gde je igrao predstave "Rat i mir", "Romeo i Julija", "Crveni šal", "Koštana" i druge. Dobitnik je dve velike nagrade – "Zlatni vitez" i nagrada "Raša Plaović". Nakon toga se povukao iz pozorišta, a na filmu se pojavljivao tek povremeno.

Na velikom platnu se prvi put pojavio 1975. u filmu "Sinovi". Veliku popularnost stekao je 80-ih godina, kada su godišnje izlazila po tri filma u kojima igra jednu od glavnih uloga. U periodu od 1981. godine i filma "Dečko koji obećava" do 1989. i "Boja na Kosovu", Arsić je glumio u 22 filma, jednoj seriji i jednom TV filmu.

Devedesetih godina Arsić se prvi put povukao iz sveta glume. Snimio je nekoliko filmova: "Solunci govore", "Devojka s lampom", "Udri jače manijače", "Pokondirena tikva", te seriju "Teatar u Srba". Okušao se i kao producent u filmu "Uslovna sloboda" iz 2006. Ponovo je bio producent, ovog puta u seriji "Šesto čulo". Međutim, zbog nesporazuma, serija je ugašena nakon šest epizoda. Kasnije je tumačio načelnika u filmu "Ma nije on takav" iz 2011, kao i vladiku Nikolaja Velimirovića u "Stojte galije carske".

Televizijska publika imala je priliku da ga vidi u ulozi Barona u drugoj sezoni popularne serije "Ubice mog oca". Tokom 2018. glumio je u seriji "Šifra Despot", te filmove "Zaspanka za vojnike" i "Kralj Petar Prvi u slavu Srbije".