Pevač Džej Ramadanovski preminuo je u 57. godini. Pozlilo mu je u nedelju, i u pevačev stan na Dorćolu je došla Hitna pomoć koja je pokušala da ga reanimira.

Džejev menadžer je za Mondo potvrdio da pevača nisu mogli da probude i da je bio u jako lošem stanju.

"Upravo idem na Dorćol, zvali su me odande i rekli da ne mogu da ga probude, da zovu Hitnu pomoć. Sigurno je umro, bio je u jako lošem stanju, nije bila korona ali je već dugo bio loše", rekao je Robert Dodić.

Pevačevo zdravstveno stanje je već nekoliko godina loše, a u poslednjem intervjuu je istakao da se nigde ne kreće, jer bi korona za njega bila pogubna. Takođe, Ramadanovski se tom prilikom požalio i na povećanje telesne težine i objasnio da se zbog pandemije uopšte ne kreće, ali i priznao da često poručuje brzu hranu, te je gojaznost sa tim i došla.

Džej Ramadanovski rođen je u Beogradu, 26. maja 1964. godine u romskoj porodici koja je poreklom iz Makedonije, kao jedino muško dete. Rane godine života proveo je na ulicama Dorćola, gde je živeo do kraja svog života.

Muzikom se oduvek bavio, u početku amaterski, ali ga život vodi do upoznavanja sa Marinom Tucaković gde pravi veliki korak u profesionalnom bavljenju muzikom. Tokom devedesetih godina bio je jedan od najpopularnijih pevača, a na vrhuncu karijere obišao je veliki deo Evrope. Učestvovao je i na brojnim muzičkim festivalima na kojima je uvek imao odličan plasman, a pojavio se i u filmu "Hajde da se volimo 2".

Nezaboravni hitovi

Bio je omiljen u svakoj kafani, a uz njegove pesme se "do daske" veselilo, ali i plakalo. Mnogi su govorili da je imao najlepše balade, ali i da ih je pevao "sa dušom".

"Gde ću sad moja ružo?", "Ritam vozi", "Ko se s nama druži", "Iznajmiću sobu s pogledom na te", "Upalite sa mnom sveće", "Rađaj sinove", "Zato", "Od ljubavi do mržnje", "Imati, pa nemati", "Ugasila si me", "Slavija", bile su samo neke od publici omiljenih pesama.

Publika je kao omiljenu baladu oduvek izdvajala pesmu "Sunce ljubavi", ali i spot koji prati emotivna priča dvoje zaljubljenih. Ipak, Džej je imao i svoju omiljenu - pesmu "Nedelja".

On je 26 godina nakon izdavanja ove numere otkrio da je ona autobiografska i da je "on kriv za refren".

"U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme 'Nedelja' sam kriv ja, ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu. Ta 'Nedelja' govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren", otkrio je Džej u jednoj emisiji.

"Nedelja i svi ste tu, sve podseća na sreću. Nedelja, a više vas ja zagrliti neću. Nedelja i svi ste tu, a mene s vama nema, daleko negde sad na put bez povratka vaš sin se sada sprema", glasi refren čuvene pesme.

Izvor: Mondo