Narodni hit „Čaje Šukarije“ koji su prepevali mnogi pevači, među kojima je i Zdravko Čolić, je zapravo autorska pesma velike Esme Redžepove. Osim vrhunskog glasa koji je krasio ovu umetnicu, ostaće upamćena i po predstavljanju i širenju romske kulture širom sveta, kao i rušenju stereotipa koji se vezuju za romsku zajednicu. Ali pre svega po popularnoj pesmi koju je napisala davne 1961. godine.

„Čaje šukarije“ donosi sliku neostvarene ljubavi. Često se prevodi kao „Lepa devojka“, ali se isto tako može prevesti i kao „Dobra devojka“. Kompletna ljubavna drama odigrala se u ovoj pesmi. Dobrota devojke ogleda se u njenoj čednosti, nevinosti, pristojnosti. Protagonista drame, momak koji slučajno prolazi pored lepe devojke, trenutno se zaljubljuje u nju, te je moli da ga pogleda. Ona zbog svojih vrlina, pristojnosti i čednosti to ne čini, što za njega predstavlja najgoru moguću kaznu i najteže breme.

Ovu pesmu ispevanu na romskom jeziku, prepevale su i naše tri pevačice iz grupe „Hurricane“. Ovoj tradicionalnoj pesmi dale su moderan zvuk, i time je, ponovo, postavile na prvo mesto po slušanosti na Jutjubu.