Uvala Sabuni, ostrvo Zut, Šibenik, Zrće, samo su neke od destinacija koje je Lepa Brena tokom leta 2016. godine posetila u društvu supruga i svojih prijatelja. Pevačica je otkrila sve o svojim ritualima i navikama koje neguje na odmorima, proslavama važnih porodičnih datuma, kako održava svoju liniju, ali i kako se pomirila sa svim svojim manama i eventualnim nedostacima.

Bilo da je reč o koncertima, poslu ili privatnim momentima iz života nje i njene porodice, interesovanje za Lepu Brenu je istog intenziteta. I on ne jenjava već godinama.

PROČITAJTE JOŠ: Domovi slavnih: zavirite u luksuznu vilu Lepe Brene i Bobe Živojinovića (FOTO)

Ove godine pevačica je odmor počela ranije, ili se samo kvalitetno odmara da nam se čini kao da je sezona leta za nju počela tri meseca ranije. Uvala Sabuni, ostrvo Zut, Šibenik, Zrće…, samo su neke od destinacija koje je ovog leta posetila u društvu supruga i svojih prijatelja.

"Izuzetno volim Jadransko more. Od kako plovimo brodom, naši odmori su dobili novu dimenziju, jer vi na tom bezgraničnom plavom prostranstvu uživate odjednom u svim elementima – od vode, sunca, pejzaža koji vam promiču ispred očiju do beskrajno čistih kristalnih uvala. Koje god mesto da odaberete na Jadranu, vi ne možete promašiti jer svako mesto ima svoju priču. Dovoljno je za početak da volite more" kaže Brena i otkriva nam koliko se njene svakodnevne navike razlikuju od navika kakve ima kad je na odmoru.

"Volim da ustajem rano, jer ne želim da propuštam ništa čak ni na odmoru. Nisam noćna ptica koliko god da sam poslom upućena na taj deo dana. Meni izuzetno znači da osetim taj početak dana, uz kafu ili čaj, novine. Preko leta, kada putujemo, nekako mi je pravi šmek da novine čitam u printanom izdanju, jer želim da telefon, ajped, laptop držim daleko od sebe. Napravim po koju sličicu i okačim na društvene mreže, ali i to isključivo kada sam raspoložena, jer kada odmaram – odmaram i od tehnologije" kaže Brena.

Ona i njen suprug Boba, nekadašnji teniser, stalno su okruženi širokim krugom prijatelja. Njihovi prijatelji su iz svih krajeva sveta. I ovo letovanje je bilo prilika da se sretnu i druže s nekima od njih. Povoda za druženje porodica Živojinović je naročito imala pre nekoliko dana, kada je Boba Živojinović slavio svoj 53. rođendan. U njihovoj kući na Bežanijskoj kosi uvek se nađe prigodan način da se obeleže važni porodični datumi. Ovime Brena i Boba daju primer i svojoj djeci da je porodica ta u kojoj sve počinje i sve se završava.

A photo posted by Zivojinovic Fahreta (@lepabrenaa) on Jul 22, 2016 at 3:07pm PDT

No, jesu li Brena i Boba kroz godine zajedničkog života izgradili i naviku da jedno drugo na ovakve datume daruju skupim poklonima ili, ipak, praktikuju drugačije slavljeničke rituale.

PROČITAJTE JOŠ: Uporedni horoskop slavne Vage i uspešnog Lava: Lepa Brena i Boba Živojinović u ljubavi do kraja života

"Mi smo jedno drugom toliko toga poklonili za sve ove godine, da nam je dovoljno kada smo zajedno i kada su nam deca na okupu. Najiskrenije, što više imate, sve više vam znače te neke male slatke sitnice, koje čine život",  odgovara ona i pojašnjava šta je u zajednici dvoje ljudi najlepše u fazi kada su sve kockice složene, karijere izgrađene, a deca odrasla i krenula svojim putem.

Recept za dobar brak

"Kada ste s nekim toliko dugo koliko smo nas dvoje zajedno, naučite da volite i mane i vrline onog drugog, jer imate zajednički cilj – a to je da budete srećni. Nema tu nikakvog recepta za uspešan brak do onog da, osim ljubavi, treba i tolerancije i strpljenja. Boba i ja smo sada u najboljim godinama i najiskrenije, u životnoj fazi kada možemo da uživamo. I jedno s drugim, i u životu uopšte. Mislim da se to po nama i vidi."

Otok Zut i konoba Zmara

A photo posted by Zivojinovic Fahreta (@lepabrenaa) on Jul 28, 2016 at 12:10am PDT

Uz dugogodišnju karijeru Brena je negovala i jednu praksu, a to je: da bi jedna priča bila dobra i da bi bila uspešna, onda ona mora imati sve elemente. Brena će na tržište izbaciti novu pesmu, ili album, ali će ga uvek pratiti zanimljiv stajling, nov i drugačiji. No, svojim novim fotografijama s hrvatskog Jadrana u 50 i nekoj oduševila je sve svojom figurom. Izgleda bolje no ikad. U kojoj dobi se pomirila sa svim svojim manama, eventualnim nedostacima i u potpunosti zavolela sebe, pitali smo je na kraju, puštajući da potom nastavi svoj odmor.

"Zavoliš sebe onog trenutka kada shvatiš da sve što ti je Bog dao, baš tako i treba da bude. Zavoliš sebe kada vidiš da tvoje telo reaguje pozitivno na kvalitetnu hranu, na vežbanje, jer do nekih godina imaš figuru kakvu imaš, a posle mora da se pazi. Moja građa je oduvek bila jača, ja volim dobar zalogaj, ali sam korigovala sebe i srećna sam svaki put kada vidim da je vredelo", kaže Brena.


Prava slika uvek govori vise od reci

A photo posted by Zivojinovic Fahreta (@lepabrenaa) on Aug 14, 2016 at 10:55am PDT

Tekst: Amela Keserovic

Izvor: Azramag.ba