Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tamara Krcunović: Umetnost je ono što me čini srećnom

Talentovana Tamara Krcunović, zvezda serije Urgentni centar, svoj uspeh pripisuje isključivo velikoj ljubavi prema toj profesiji

  Izvor: Foto: Petar Đorđević

Već nekoliko sedmica šarmantnu Tamaru Krcunović gledamo na TV Prvoj u seriji Urgentni centar, gde je u ulozi doktorke Lukić za kratko vreme stekla velike simpatije publike. Gluma je oduvek bila deo nje, pa zato na često novinarsko pitanje kada je poželela da se bavi glumom, nema precizan odgovor.

VIŠE: Snežana Savić otkriva recept za odličan izgled u sedmoj deceniji

U Alžiru, gde je zbog očevog posla provela deo detinjstva, zavolela je francusku kinematografiju. Jedina glumačka inspiracija za nju bila je čuvena glumica Izabela Ađani, koja ju je fascinirala kao dete, mada se to ni danas nije promenilo.

– Moja želja da se bavim glumom nema veze sa ambicijom, koja bi me možda odvela do viskobudžetnih filmova ili Holivuda. Kod mene u najvećoj meri postoji želja da radim ono što me zanima i da se razvijam kao glumica. Da li je posredi Njujork, Holivud, Hong Kong, Podgorica ili predstava u jednom stanu za svega 17 ljudi, koju sam igrala jednom prilikom - potpuno je nevažno. Podjednako mi znače i mali i veliki poduhvati jer mene pokreće uloga koju tumačim, ali i ljudi s kojima radim, koji me inspirišu i od kojih učim. U glumi tvoj instrument je tvoje biće, a radeći kao glumac, otkrivaš sebe.

VIŠE:Aleksandra Gudelj: Bliskost i podrška partnera su recepti za uspešan brak

Gluma u Urgentnom centru za mladu glumicu predstavljala je novu vrstu izazova, čemu je, kako ističe, u početku pristupila istraživački. U tome i u obuci koju je morala da prođe, društvo su joj pravile kolege Ivan Bosiljčić, Marko Janjić i Ivan Jeftović. 

– Odlazili smo na noćna dežurstva i nagledali se svega, od otvorenih rana i preloma do komplikovanih operacija. U početku nisam mogla da spavam. Međutim, upravo ovakve ozbiljne pripreme, koliko kod bile traumatične, doprinele su mojoj posvećenosti ovoj ulozi. Tokom rada na seriji imala sam priliku da radim i s glumačkim bardom Mikijem Manojlovićem, koga sam i inače izuzetno cenila, a sada mi je postao pravo otkrovenje. On je glumac koji u sebi konstantno nosi tu dečju radost dok glumi i dečju kreativnost koju glumac mora negovati čitav život, a on je poseduje u velikoj meri. Pored toga, kod njega su izraženi i veliki profesionalizam i izuzetna moć koncentracije. Slobodno ga mogu nazvati svetlom tačkom našeg glumišta - objašnjava Tamara.

Na sledećoj strani pročitajte kako Tamara provodi vreme nakon snimanja i gde pronalazi inspiraciju za uloge.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije