Mlada voditeljka Televizije Prva Aleksandra Gudelj pleni zanosnim osmehom, ali i zavidnom energijom kada je reč o poslu i porodici. Sve uspeva i sve stiže, a pravljenje drame zbog obaveza smatra čistim gubljenjem vremena.

Početkom godine po drugi put je postala majke - na svet je donela još jednog dečaka, Damjana, prema kome se njegov stariji brat Milijan (4) ponaša vrlo zaštitnički.

-Milijana smo učili da pazi batu i da mu ne daje sitne predmete u ruke. A on ne samo da nas je poslušao već i goste kada dođu da vide Damjana opominje da to ne čine. Vrlo je pažljiv prema Damjanu, što me izuzetno raduje.

U septembru, kada je Damjan napunio devet meseci, Aleksandra se vratila na posao. 

- Povratak na posao uopšte mi nije teško pao. Iako sam porodični tip i bitno mi je vreme koje posvećujem deci, toliko mi je važno i vreme gde svoj adrenalin mogu da iskoristim na najbolji mogući način. Još na studijama ekonomije, kada sam se honorarno bavila modelingom, shvatila sam da me privlači kamera i sva ta brzina kojom se odvija posao u medijima, prvenstveno na televiziji. Ne mogu ni zamisliti sebe kako čitav dan sedim za kancelarijskim stolom. Po prirodi sam pričljiva i spontana, tako da mi posao prezentera leži i potpuno me ispunjava – priča naša sagovornica

- Druga trudnoća mi je, poput prve, prošla bez ikakvih tegoba, a pošto sam po prirodi nemirnog duha, nije mi bilo teško da se organizujem i uspem da uskladim porodične obaveze s poslovnim – priča Aleksandra.

- Svakako, ništa od toga ne bi bilo izvodljivo da nemam odličnu komunikaciju sa suprugom, koji je moja druga ruka u svemu. Sve može da se postigne dogovorom, ali zato je važno gledati život na sličan način. Ni Veljko ni ja ne volimo da komplikujemo. Što je još važnije, za nas su napetost i tenzija zbog prolaznih stvari potpuno besmislene. Takav pristup svakodnevici znatno nam olakšava život i čini ga mnogo lepšim. Ujedno, to je moj savet i svim ostalim ljudima, naročito onima koji su tek zasnovali porodicu. Volite se, budite pozitivni, život je jedan.

Mada im je dan potpuno ispunjen, oboje se trude da odvoje i nešto vremena samo za sebe. 

- Funkcionišemo kao tim, tako da uspevamo sve da postignemo i da se uveče, kada uspavamo decu, posvetimo jedno drugom. To nam je izuzetno važno. Deca su nešto najdragocenije u životu, ali njihovim dolaskom stvari se menjaju. Upravo zbog toga ne sme se dozvoliti da odnos supružnika zapadne u kolotečinu. Dolaskom dece ljubav može biti samo jača, ali se taj odnos mora negovati. Sve je to važno zbog funkcionisanja porodice. Kada su partneri bliski i podrška jedno drugom, i porodica je skladna – kaže Aleksandra.

Šarmantna voditeljka, koja je sa svega trideset godina uspela da se ostvari i poslovno i privatno, ne vodi se tradicionalnim mišljenjem da žena do određenog doba mora da postane majke. Naprotiv, dobro shvata i žene kojima to nije primarno i koje nisu uspele da postignu oboje.

- Teško je ne samo pronaći zadovoljavajući posao već i muškarca koji poseduje vrednosti važne za ulogu oca i supružnika. Ja sam pronašla čoveka s kojim delim sličan pogled na svet, zaljubili smo se, a ubrzo i otpočeli zajednički život. Kada su došla deca, postali smo još bliskiji i svesniji vrednosti onoga što imamo. Veljko je porodičan tip, koji svoju porodicu stavlja na prvo mesto, neko na koga možete da se oslonite. Upravo zbog toga razumem žene koje u tridesetima vijaju karijeru i ne uspevaju da postignu ono što bi po nekim merilima trebalo u tim godinama. Nisam sklona osuđivanju, svako treba da živi svoj život onako kako želi i kako najbolje ume. Žene su danas izuzetno samostalne i ukoliko to žele, mogu se ostvariti u ulozi majke bez ulaska u brak, pa čak i bez muškarca – smatra mlada voditeljka. 

- Volim igre na sreću. Na lotou najviše što sam dobila je petica, ali često dobijem i zamenu srećke, pa i četvorku tu i tamo. Kada odem u inostranstvo, volim da odigram rulet i tu sam nekoliko puta zaista imala sreće s dobicima - priča Aleksandra. 

Mada se hrane ne odriče, Aleksandra ima sjajnu liniju. Kako kaže, za to su zaslužni genetika, dobar metabolizam, ali i svakodnevna brzina života, obaveze i trčkaranje za decom.

- Volim da se hranim kvaliteno i zdravo, ali sam i veliki gurman, tako da mi kuvanje ne predstavlja problem. Od čorbica do sarmi, kuvam sve, ali i volim da eksperimentišem i probam nešto novo. Veljku mi ponekad priskoči u pomoć, a meni posebno znači kada me pohvali. Pre trudnoće sam trenirala, ali nakon porođaja više nisam uspevala da nađem slobodno vreme. Trudim se da s decom provodim dosta vremena u prirodi. Kada imate dvoje male dece, nemate mnogo vremena za sedenje, a ja sam i inače uvek u nekoj akciji, ne drži me mesto.

Maja Bunčić