Pogledajte Kemišovu beležnicu. Evo, danima piše, briše i uzdiše. Taman stavimo jednu pesmu na spisak, neko nas pozove i pita da li će biti neka druga. Nismo pametni ni ujutru ni uveče – duhovito i iskreno priča Zorica Brunclik (59) o repertoaru koji će sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem i njegovim orkestrom izvesti na koncertu u Kombank areni. 

VIŠE:Snežana Savić otkriva recept za odličan izgled u sedmoj deceniji

Poznata pevačica narodne muzike nastupiće pred tolikom publikom u Srbiji prvi put posle skoro dve decenije pauze i time obeležiti 40 godina plodne karijere.

– Arena je specifičan prostor u kojem je važno imati takav repertoar da publika peva, igra i pre svega uživa. Sada pravimo veliki koncert, a dogodine planiramo akustični u pozorišnoj atmosferi – kaže Zorica u Kemiševom studiju u Krnjači.

VIŠE:Sanja Doležal: Osmeh je nešto najlepše što se može pokloniti

Zorica nam je otkrila da ne svodi račune ni u poslu ni u životu, već uživa u malim stvarima. 

– Volim da obeležim važne datume, pre svega zbog poklona, a ne zbog godina (smeh). Umem da se naljutim na Kemiša ako preskoči ili zaboravi naše godišnjice venčanja: u opštini i u crkvi. Kada dođete u ove godine, onda se trudite da vas ništa ne otruje da biste taj ostatak života proživeli potpuno organski, neotrovani pesticidima. Jer, kod nas Nove godine više ne dolaze već prolaze.

Na sledećoj strani pročitajte kojie Zoričin recept za uspešan brak

PageBreakIskustvo, mudrost, ožiljci koje nosi i razočaranja naučili su je da je neke stvari manje dotiču.

– Ništa u životu ne može da prođe bez trnja, ali moj suprug i ja sada živimo tako da nas ništa ne nervira. Nedavno mi je slikao telefonom jednu ružu, koju sam posle danima gledala i uživala. O, evo ga naš najmlađi cvet, Zlata – pokazuje Zorica na ćerku koja je upravo ušla u studio. – Kada naučite da se radujete malim stvarima, onda se nečemu velikom iznenadite do besvesti. Ali zato oni koji odmah očekuju mnogo, biće zajedljivi i stalno razočarani.

Iako imaju mnogo posla, Zorica i Kemiš vole da putuju na daleke i izazovne destinacije: sledeća je Kina.

– Stalno mi priča kako bi išla tamo, a ja nešto nisam previše raspoložen – ubacuje se Kemiš i dodaje da je slična situacija bila i sa Afrikom, ali je na kraju popustio.

– Ja bih za tebe išla i na Severni pol – „brani“ se Zorica.

– Miroljub i ja sada imamo drugu mladost i zadovoljni smo i kada smo sami. Deca sa svojim porodicama dođu kad im odgovara. Jedina dva datuma kada uspemo svi da se okupimo jesu naša slava Sveti Nikola i Božić. Bogu hvala, u porodici nas je toliko mnogo da, kad posedamo, to je kao da su nam došli svi gosti koje smo pozvali. 

Pitali smo Zoricu da li je popustljiva prema svojim unučićima: Sari, Maši i jednogodišnjem Đorđu, koji nosi nadimak kao deka – Kemiš.

– Mi nismo baka i deka, mene zovu „babita“, a njega „dedule“. Ono što nisam davala svojoj deci da rade, ne dam ni njima. Nisam od onih koji kažu da više vole unuče od svog deteta. Naravno da ih volim i pazim, ali kod mene je ne uvek ne, a da uvek da, dok im moja deca dva puta kažu ne i onda treći put da. Najstarijoj smo obećali da ćemo je voditi u Diznilend u Parizu, a ovom dvoma će, kako budu stasavali, babita i dedita ispunjavati želje – otkriva Zorica.

S obzirom na boju kose koju neguje godinama, Zorica u šali kaže da se pomalo naježi kad treba da se farba.

– Pošto ne mogu da stignem da idem po salonima, organizovala sam svoj život da oni dođu u moj mali kutak u kući. Imam frizera koji me frizira već 12 godina, višegodišnjeg masera i pedikirku, a najmlađa u toj ekipi je manikirka, tek oko godinu dana. A izabrala sam ih zbog kvalitetnog rada.

Zoricu i Kemiša novinari redovno pitaju za recept uspešnog braka. 

– Da postoji, mi bismo danas bili bogati ljudi – kaže Kemiš. Šta vam je?! Pa da to znamo, ulazili bismo u predbračne ugovore kao obaveza (smeh). Zanimljivo je da malo ko sluša reči Duška Radovića na venčanjima: „Nemojte potrošiti ljubav, rasporedite je tako da je imate na duže staze“. To je polazna osnova za uspešan brak – tvrdi Zorica.

Oktobar je, sezona pravljenja zimnice. Ko pravi ajvar u kući poznatog bračnog para?

– Ranije smo uzimali zimnicu od jedne žene iz Niša, a sada smo na strogoj dijeti zbog koncerta. Kemiš je glavni u kuhinji – kad pozove restoran i naruči hranu, nijedan kuvar mu nije ravan, a posle se finansijski oporavljamo mesec dana (smeh). Ja spremam zdravu hranu i dok sam bila u rijalitiju Farma, dosta sam naučila od Rake Radovića, tako da planiram da se bavim organskom proizvodnjom, za kućne potrebe.

Tekst Nenad Blagojević