Mnogi parovi, bilo da je u pitanju brak ili veza, se susreću sa problemom koji ukazuje na to da žena gleda na muškarca kao majka na sina. Tačnije, da se prema njemu ponaša tako, a to ubija želju za strašću kod muškarca. Kako biste izbegli ovaj odnos i održali strast i žar, najbolje bi bilo da sledeće greške prestanete da pravite.

Čišćenje za partnerom

Ukoliko idete za partnerom uzastopno i čistite za njim, a uz to mu i birate garderobu, peglate i slažete, može uticati na smanjenu želju za seksualnim odnosima i strašću. U to spada i to da idete za partnerom i čistite mrvice, skalanjate čarape i obavljate njegove obaveze umesto njega. To najčešće rade majke kako bi svojim sinovima olakšale poslove i učinile im. Oba supružnika bi trebalo da ravnopravno učestvuju i da podele poslove, jedan će da potegne na jednu, a drugi na drugu stranu - prosto rečeno.

Konstantne svađe

Rasprave i svađe su deo apsolutno svakog odnosa, bilo da je prijateljski ili ljubavni, ovakve situacije su neizbežne. Kod žena koje se ponašaju kao majke prema partnerima najčešće dolazi do svađa koje nalikuju svađe roditelja i dece. Na primer, svađa oko ostavljanja veša ovde, a ne tamo ili zbog zaboravljanja dogovora.

Kontrolisanje partnera

Ukoliko konstantno proveravate i kontrolišete partnerovo kretanje, svaki njegov potez (u to se ubraja i proveravanje da li je neko nešto dobro uradio) to bi značilo da imate nad njim roditeljski nadzor, a ne partnerski odnos.

Stalno gunđanje

Mnoge žene obožavaju da pridikuju svojim partnerima bez prestanka, a to je sasvim sigurno jedini način da dovedete do ludila suprotan pol. To često deluje kao gunđanje nervozne majke zbog dečjeg nestašluka, umesto razgovora dve odrasle osobe.

Obletanje i ispunjavanje želja

Sigurno vam je poznata situacija da su mama i baka stalno obletale oko vas kad ste bili mali, namišljali ste šta biste za jelo, a one bi to spremile sa ogromnim žarom i željom. Takva situacija se dešava i u parnerskim odnosima kada žena na muškarca gleda kao na dete, kojem će ispuniti baš svaku želju, umesto da ga gleda kao svog partnera i sebi ravnog. Tu ne treba mešati želju za iznenađivanjem partnera i stalnim poklanjanjem pažnje, već baš tu potrebu da na njega gledate kao na dete kojem ispunjavate prohteve.

Izvor: Lepa&Srećna