Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lifestyle ostalo

ONE SU USPELE: upoznajte glumice srpskog porekla koje su ostvarile HOLIVUDSKI SAN

Autor Vanja Ostojic
Autor Vanja Ostojic

Glumile su u poznatim TV serijama i filmovima, a osim talentu, svoj uspeh duguju i činjenici da su rođene u SAD.

Izvor: Foto: Profimedia

Jezik je oduvek bio prepreka našim glumicama da dobiju zapaženije uloge u Holivudu, tako da su najveći uspeh postigle one koje su poreklom s naših prostora, ali su rođene i odrasle u SAD-u.

PROČITAJTE JOŠ: LUDO ZALJUBLJENI: evo na šta su poznate ličnosti spremne zarad ljubavi

Srpski lekar Bogdan Jovović i ruska glumica Galina Loginova upoznali su se u Ukrajini i 1975. dobili devojčicu kojoj su dali ime Milica. Nekoliko godina kasnije preselili su se u London, a zatim se skućili u Kaliforniji. Od ranog detinjstva devojčica je pozirala fotografima i bavila se manekenstvom. Svet ju je upoznao kao Milu Jovović. Objavila je muzički album, ali se mnogo više posvetila glumi. Snimila je nekoliko filmova, među kojim se izdvajaju uloge Jovanke Orleanke, ostvarenje Peti element i naučno- fanstastična saga Pritajeno zlo.

Saša Aleksander, pravog imena Suzana Drobnjaković rođena je u Los Anđelesu u porodici srpskih emigranata. Karijeru u umetničkom klizanju prekinula joj je povreda kolena, pa se posvetila studijama glume i režije. Za svoje umetnično ime uzela je nadimak Saša, kako su je zvali ukućani i ime svog brata Aleksandra. Prvu značajniju ulogu ostvarila je u Dosonovom svetu, zatim kao agent Kejt Tod u seriji NCIS (Marinci), u kojoj je igrala tri sezone. Glumila je u filmovima Ti ga prosto ne zanimaš, Neočekivana ljubav, Nemoguća misija 3, kao i u seriji Rizoli i Ajls, gde tumači glavni lik. Zahvaljujući tome, postala je poznata širom sveta i zarađivala 100.000 dolara po epizodi. Udata je za režisera Edoarda Pontija, sina čuvenog para Sofija Loren – Karlo Ponti.

Author: © Tony Michaels / Roth Stock Digital Media Copyright: © 2017 Tony Michaels / Roth Stock Digital Media Description: CULVER CITY, CA - NOVEMBER 11: Actress Sasha Alexander attends the 2017 Baby2Baby Gala at 3Labs on November 11, 2017 in Culver City, California. Software:Ver.1.32 Created: 2017:11:13 17:44:44
Izvor: Foto: Profimedia

Omiljena detektivka s malih ekrana, Kejt Beket iz serije Kasl, naše je gore list. Stana Katić je rođena je 1978. godine u Kanadi, kao jedno od šestoro dece u porodici hrvatskih Srba. Kada se preselila u SAD, upisala je studije glume u Čikagu i prvu značajniju ulogu dobila u TV seriji Alijas. Glumila je i u serijama Prljava značka, Urgentni centar, 24 sata, Istražitelji iz Majamija, kao i u filmu Zrno utehe. Pre dve godine udala se za biznismena Krisa Brkljača, takođe poreklom iz eks-Ju. U Kaslu je igrala osam sezona i stekla svetsku popularnost, a oprobala se i kao producent.

Author: Olivier Huitel Copyright: Olivier Huitel / Crystal Pictures Description: June 17, 2017 - Monaco, MONACO - 57th Monte-Carlo Television Festival TV Series Party at the Monte-Carlo Bay Hotel. Stana Katic. Software:Adobe Photoshop Lightroom 5.7 (Macintosh); BAGHEERA / PROPIXO; JpegMetadataToolkit 1.11 Created: 2017:06:18 07:49:33
Izvor: Foto: Profimedia

KO SU JOŠ USPEŠNE SRPKINJE U HOLIVUDU PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...