U vreme online upoznavanja i brzih veza, ljubavna priča lepe Šveđanke i mladog Indijca koji je zbog nje prešao preko "pola sveta" - bukvalno - dokaz je da ljubav nema granice.

Pradimni Kumarz Mahanandija nije mogo ni da sanja da će jedan njegov umetnički rad stići do Švedske, a još manje je mogao da se nada da će jedna prelepa Šarlota biti njime očarana. Šveđanka je odlučila da sedne u kombi i krene da upozna umetnika - trebalo joj je 22 dana da se doveze do Indije.

Susret je kulminirao Šarlotinom željom da Mahanandija napravi njen portret, a poziranje se završilo zaljubljenošću i venčanjem. Mlada je, međutim, morala da se vrati u otadžbinu. Godinu dana kasnije, ne mogavši da dočeka njen povratak, zaljubljeni Indijac je krenuo u Švedsku. Prodao je svu imovinu da bi mogao da kupi bicikl, a put ovim prevoznim sredstvom je trajao četiri meseca i tri nedelje.

indijac biciklom do svedske zbog ljubavi 2-min.jpg
Instagram / pkmahanandia 

Mahanandija je prošao kroz osam zemalja, doživeo mnogo toga, ali je vrhunac priče to što je i danas u srećnom braku sa Šarlotom. Žive u Švedskoj.

Njegovi su radovi izlagani u velikim svetskim gradovima, a pojedini su čak zaslužili mesto na prestižnim UNICEF-ovim čestitkama. Našao se i u ulozi savetnika za umetnost i kulturu švedske vlade.

indijac biciklom do svedske zbog ljubavi-min.jpg
Instagram / pkmahanandia 

Dana 4. januara 2012. godine primio je počasni doktorat (Degree of Honoris Causa) na Utkal University of Culture (UUC) u Bubanešvaru u Odiši, u znak priznanja za njegova izvanredna postignuća. Osim toga, Vlada Odiše ga je imenovala kulturnim atašeom u Švedskoj. Pročitajte i ljubavnu priču jedne od najlepših žena na svetu, Gledis Džekson.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

"ĐOLE MI JE BIO PRVA LJUBAV, PRVE PARE OD PEVANJA SAM POTROŠILA NA OVO!" Slavica Ćukteraš iskreno o svojim počecima za Kurir TV Kurir televizija